WP Provider
WP Provider
125 Google recensies
byAr Bicycle
04/12/2022
Harde werkers, top service, staan altijd voor je klaar! Wat kan je nog meer wensen?!
Machiel van Lieshout
02/11/2022
Prima webhost. Lekker snelle servers en je krijgt snel hulp bij technische vragen. Gespecialiseerd in Wordpress, maar ook prima voor andere CMS-systemen.
Asim Arslan
27/10/2022
Een top bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee en kijken buiten de lijntjes naar wat ze voor je kunnen betekenen!
Nico Lubbers
25/10/2022
WP Provider heeft mij geholpen om een webapplicatie op een subdomein te draaien, daar waren we zelf niet uitgekomen zonder hun hulp. Zeer snel en adequaat geholpen. Toppie !
M. Braber
25/10/2022
Prima service van WP Provider, goed bereikbaar en gerichte en snelle hulp. Precies datgene wat je hoopt te krijgen van je provider.
Joyce Monthiny
25/10/2022
Wat een top partij! Staat dag en nacht voor ons klaar. Echt een aanrader!
Corné Klopper
17/10/2022
Waanzinnige service. Altijd paraat met snelle reacties, support en advies.
Sjoerd
12/10/2022
Geweldige partij! Erg snelle en kwalitatief hele goede service! Reageren snel via de mail en telefoon en handelen de meeste problemen binnen enkele minuten af. Kan WP Provider iedereen aanraden!
Joep van Vuren
12/10/2022
Het is fijn samenwerken met WP Provider. Een aantal websites van mijn klanten worden gehost bij WP Provider. Als er iets aan de hand is wordt het altijd direct opgelost. WP Provider is ook telefonisch bereikbaar, wat ik een groot pluspunt vind. Kortom: korte lijntjes, super service en betrouwbaar.

Font Awesome verwijderen uit jouw WordPress Thema

Er zijn nog veel thema’s die de Font Awesome pictogrammen automatisch inladen en geven gebruikers niet de mogelijkheid om dit te voorkomen. Als u de pictogrammen niet nodig hebt of ze liever lokaal laadt, moet u het laden door het thema uitschakelen. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt.

Maar eerst leggen wij kort uit wat Font Awesome pictogrammen eigenlijk zijn, iedereen heeft ze vast wel eens gezien.

Wat is Font Awesome?

Font Awesome is de meest gebruikte toolkit voor vectorpictogrammen die gemakkelijk met CSS kunnen worden aangepast. Je kan onder meer de grootte en de kleur van de pictogrammen wijzigen, een slagschaduw toevoegen of geanimeerde laadpictogrammen gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, zien de pictogrammen er volgens hun eigen beschrijving “fantastisch” uit 😉 In feite zijn ze een populair stijlmiddel om een website met pictogrammen op te leuken of te ontwerpen.

Automatisch laden van Font Awesome uitschakelen

Redenen om het automatisch laden vanaf een externe server uit te schakelen kunnen zijn: prestatieverbetering en natuurlijk naleving van de GDPR.

Allereerst zou je moeten uitzoeken met welke handle het stylesheet wordt aangeroepen. Kijk hiervoor in de functions.php van het thema, kunt u het beste zoeken naar de term font-awesome of fontawesome in verband met de oproep wp_enqueue_style

In ons thema voor de demo was de overeenkomstige regel

wp_enqueue_style('mh-font-awesome', "//maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.2.0/css/font-awesome.min.css", array(), null);

De $handle is daarom mh-font-awesome

In de code referentie van wordpress.org kun je meer informatie vinden over de functie wp_enqueue_style

Nu moet de volgende code worden ingevoegd in de functions.php van het child-theme om het laden te voorkomen:

// Dequeue Styles - Remove Font Awesome from WordPress Theme
add_action( 'wp_print_styles', 'dequeue_font_awesome_style' );
function dequeue_font_awesome_style() {
      wp_dequeue_style( 'mh-font-awesome' );
      wp_deregister_style( 'mh-font-awesome' );
}

In de code referentie van wordpress.org kun je meer informatie vinden over de functie wp_dequeue_style

 

Delen:

admin

admin

Laatste berichten

Follow us