Veilig jouw website online bij WP Provider

Als partner of gebruiker van het WP Provider platform hoef je je geen zorgen te maken als het gaat om SSL certificaten.

Standaard wordt jouw website uitgerust met een Let’s Encrypt of ZeroSSL certificaat. Deze certificaten voldoen aan de vereisten als het gaat omtrent online veiligheid en compatibiliteit met alle bekende browsers.

Snelle support om jouw vragen te beantwoorden

Wanneer je kiest voor managed E-mail hosting met SLA, heb je toegang tot 24/7 ondersteuning van WordPress experts. Als je een technische vraag hebt of er zelf niet uitkomt kunt u er zeker van zijn dat er iemand beschikbaar zal zijn om u te helpen.

Wat onze klanten zeggen over de WP Provider Service

Vraag & antwoord

Wellicht beantwoorden onderstaande antwoorden uw vraag.

Een SSL-certificaat is een digitaal certificaat dat wordt gebruikt om de identiteit van een website te authenticeren en om informatie die naar de server wordt gestuurd te versleutelen.

SSL maakt gebruik van een combinatie van openbare en privé sleutel om gegevens te beveiligen die worden uitgewisseld tussen een webbrowser en een webserver. De openbare sleutel wordt gebruikt om de gegevens te versleutelen, en de privésleutel om ze te ontsleutelen.

Wat is het verschil tussen gratis SSL en een betaald SSL-certificaat?
WP Provider biedt gratis Basic SSL aan, maar ook betaalde SSL certificaten. Voor al onze SSL certificaten gebruiken we de hoogste encryptie, dus het is hetzelfde. Dus wat is het verschil tussen gratis Basic SSL en betaalde SSL certificaten?

Encryptie en validatie
Het is belangrijk om eerst de twee belangrijke functies van SSL te noemen om de verschillen te verduidelijken.

Encryptie zorgt ervoor dat bezoekers van uw website kunnen communiceren via een beveiligde, gecodeerde HTTPS-verbinding.
Validatie zorgt ervoor dat iemand ervan uit kan gaan dat de persoon met wie hij communiceert ook echt is wie hij zegt dat hij is. En dus niet zomaar iemand, die zich voordoet als die persoon of partij.

Verschillende soorten certificaten
Basic SSL, gebaseerd op Let's Encrypt, biedt versleuteling. Het certificaat is niet verbonden aan een naam of organisatie. Afgezien van de domeinnaam is er geen verdere validatie. De controle of iemand of een organisatie is wie ze zeggen dat ze zijn, is dus minimaal. Daarom is er nog steeds vraag naar betaalde certificaten die meer validatie bieden.

Met Domein SSL is er enkel validatie op het niveau van het domein. Er wordt gecontroleerd of u controle heeft over het domein waarvan u zegt eigenaar te zijn. Dit wordt gecontroleerd door de Certificate Authority (CA) en is in principe hetzelfde als wat Let's Encrypt doet.

Beginnend met Organization SSL, wordt er daadwerkelijk gekeken naar bedrijfsgegevens. De CA controleert of de organisatie is wie ze zegt dat ze is. Om dit te doen worden de Kamer van Koophandel gegevens van de organisatie gecontroleerd. Ook wordt in de Whois gecontroleerd of het domein op naam van de organisatie staat geregistreerd.

Wat bij Organisation SSL gebeurt op het gebied van validatie, gebeurt ook bij Extended SSL. Dit gaat echter een stap verder. Er worden nog meer bedrijfsgegevens gecontroleerd en de CA zal ook contact met u opnemen. Bij dit certificaat zult u na uitgifte de bedrijfsnaam in de adresbalk zien staan. Heeft u een eenmanszaak, dan zullen sommige browsers daarnaast ook de naam van de eigenaar tonen.

Kortom de validatie bij een betaald organisatie SSL certificaat is strenger dan bij gratis certificaten.

Er zijn drie hoofdtypen SSL-certificaten: Domein Gevalideerd (DV), Organisatie Gevalideerd (OV), en Uitgebreide Validatie (EV). Domein gevalideerde certificaten zijn de meest eenvoudige en worden meestal gebruikt voor persoonlijke websites of kleine bedrijven. Organisatiegevalideerde certificaten worden gebruikt door grotere bedrijven en vereisen meer informatie die moet worden verstrekt om te kunnen worden uitgegeven. Extended Validation-certificaten zijn het strengst en vereisen dat de meeste informatie wordt verstrekt, maar zij bieden het hoogste niveau van beveiliging.

SSL-certificaten kosten gewoonlijk tussen 10 en 120 per jaar. De prijs hangt af van het type certificaat, de geldigheidsduur en het niveau van beveiliging dat het biedt.

Als uw website gebruik maakt van SSL, ziet u een hangslotpictogram in de adresbalk van uw webbrowser. U kunt ook controleren of er een SSL-certificaat aanwezig is door te kijken naar de https:// in de URL.

Wij verlengen tijdig de SSL certificaten zodat er geen onderbreking plaatsvindt.

Alle websites die bij ons worden gehost vereisen een SSL certificaat. Hier controleren wij zelf op en hebben tevens de security-headers geforceerd dat het gebruiken van geen certificaat niet mogelijk is.Als uw website geen SSL gebruikt, is het mogelijk dat iemand de gegevens onderschept die worden uitgewisseld tussen uw website en de webbrowser van een gebruiker. Hierdoor zouden zij de gegevens kunnen bekijken of wijzigen, wat zou kunnen leiden tot identiteitsdiefstal of andere veiligheidsrisico's.

Neem contact op

Wil je meer informatie omtrent onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op via het onderstaande telefoonnummer.

085-1304997

Jouw website veilig hosten?

Wij nemen de verhuizing volledig uit handen voor jou!