WP Provider
WP Provider
151 Google recensies
Inge Scholman
17/08/2023
Snelle en goede service! Kan altijd op WP-provider rekenen!
Colin Harzing
27/07/2023
Fijne hosting partner. Altijd snel en responsief. Neemt al je zorgen uit handen omtrent hosting. Echt een aanrader!
Jan Hartog
27/07/2023
Supr snelle en vakkundige service! Heel fijn bedrijf!
Philippe Neven
03/07/2023
Fijne partner om mee samen te werken. Ontzorgen je volledig op hosting gebied en zijn gespecialiseerd in WordPress. Wanneer er iets is, ontvangen wij altijd snel en persoonlijk een reactie en worden onze vragen ook snel opgelost. Kortom, wij worden goed geholpen en ontzorgd!
Steven E.
30/06/2023
WP Provider has gone above and beyond to surpass my expectations. Their customer support is exceptional, and their performance is reliable, making them a true gem in the Wordpress hosting industry
Marijnke Vincent
28/06/2023
Super snel en fijne service en klantcommunicatie!
Max van Velsen
22/06/2023
Fijne, professionele en vooral snelle service! Krijg altijd snel en concreet antwoord op mijn vragen. Niks slechts op aan te merken.
EMQ
21/06/2023
Wat een fijne partij! Goed bereikbaar, meteen hulpvaardig. Wij zijn heel tevreden.
Raymond Ros
19/06/2023
Zeer tevreden, aftersales dik in orde bij WP Provider!
John Gruter
13/06/2023
Wat een topservice leveren zij. Altijd snel een oplossing als er wat is. Als iemand een website wilt laten maken of beheren, bent u hier aan het goede adres, tegen normale prijzen. Blije Voeteb

Wat is HTTP/3 en QUIC

Wat is HTTP/3 en QUIC?

HTTP/3 is de nieuwste versie van het Hypertext Transfer Protocol, voorheen “HTTP over QUIC” genoemd, en is de opvolger van HTTP 2.

QUIC was oorspronkelijk een poging van Google om HTTP/2 te verbeteren door het versleuteld via UDP te transporteren. In 2016 is de IETF begonnen met het standaardiseren van het protocol. Onderdeel van dat proces was het splitsen van QUIC in het transportprotocol (QUIC) en het applicatieprotocol (HTTP/3).

De IETF definieert nog steeds hoe HTTP/3 eruit zal zien. Er zullen revisies en beoordelingen zijn voordat een norm wordt aangenomen.

Wat is het verschil tussen HTTP/3 en HTTP/2?

Het belangrijkste verschil is dat HTTP/3 QUIC gebruikt, dat is gebouwd op UDP, terwijl HTTP/2 TCP gebruikt. Daarnaast gebruikt HTTP/3 QPACK om headers te comprimeren, terwijl HTTP/2 HPACK gebruikt om headers te comprimeren.

Zal HTTP/3 volledig HTTP/2 vervangen?

Nee. HTTP/2 en HTTP/3 werken op een vergelijkbare manier, maar HTTP/2 gebruikt TCP, terwijl HTTP 3 de opUDP gebaseerde QUIC versie als transportprotocol gebruikt. HTTP/3-ondersteuning is optioneel. Indien ingeschakeld, kan HTTP/3 terugvallen op HTTP/2 of HTTPS indien niet beschikbaar.

Is HTTP/3 sneller dan HTTP/2?

Het hangt er van af..

Vanuit het oogpunt van de eindgebruikerservaring: Ja! Een gebruiker kan het gevoel hebben dat HTTP/3 de site vloeiender loopt dan HTTP/2. Dit geldt met name wanneer de netwerkomstandigheden minder dan optimaal zijn.

Vanuit het oogpunt van de servicekosten: Nee! HTTP/3 kost meer CPU-cycli om dezelfde hoeveelheid verkeer te pushen als HTTP/2. Deze kosten zullen echter waarschijnlijk dalen als besturingssystemen hun UDP-subsystemen optimaliseren.

Wat is het verschil tussen HTTP/3 en QUIC?

HTTP/3 is gebaseerd op QUIC. QUIC is oorspronkelijk ontwikkeld door Google en de Google-versie van QUIC wordt nu gQUIC genoemd. HTTP 3 is geëvolueerd van gQUIC met bijdragen van de IETF-werkgroep.

HTTP/3 is het volledige toepassingsprotocol. QUIC verwijst naar het onderliggende transportprotocol, dat niet beperkt is tot het aanbieden van HTTPS-verkeer.

Hoe kun je testen of een website HTTP/3 of QUIC ondersteund?

Je kan dit controleren via de volgende website https://http3check.net waarbij je aan de url van de site voldoende hebt.

Controleer de HTTP/2-indicator in Google Chrome. Zoek naar het groene bliksemschicht en de protocolversie. Als HTTP/3 wordt ondersteund, zegt het protocol “http/2 + quic / 99” of als QUIC wordt ondersteund, zegt het protocol “http/2 + quic / 46”.

Waarom is HTTP/3 beter dan HTTP/2?

HTTP/3 maakt gebruik van QUIC, waardoor het probleem van het blokkeren van Head of Line (HoL) wordt verminderd. Alle op TCP gebaseerde protocollen hebben last van HoL-blokkering, inclusief HTTP/2.

Zijn HTTP/3 en QUIC belangrijk?

HTTP/3, welke QUIC als transportlaag gebruikt, is een nieuwe, verbeterde versie van HTTP. Webinfrastructuurtechnologie (webservers, webbrowsers, enz.) Worden bijgewerkt om HTTP/3 te ondersteunen en te profiteren van de snelheid van HTTP/3, verminderde latency, betere afhandeling van pakketfouten en ingebouwde codering.

Hoe gebruik je HTTP/3?

Als u HTTP/3 op uw site wilt gebruiken, hebt u een webserver nodig die dit ondersteunt. Als alternatief kunt u een content delivery-netwerk gebruiken dat HTTP/3 voor uw site ondersteunt.

Om ervoor te zorgen dat uw bezoekers een volledige HTTP/3-verbinding ervaren, moeten ze toegang hebben tot uw site via een browser die HTTP/3 ondersteunt.

Welke browser ondersteund HTTP/3?

Google Chrome Canary, indien gestart met de –enable-quic en –quic-version = h3-24 command.
Mozilla Firefox Nightly, via de voorkeur network.http.http3.abled in about: config.

Meer browserondersteuning komt binnenkort en kan worden geverifieerd op de website van Can I Use..

Welke webservers ondersteunen HTTP/3?

LiteSpeed ondersteunt QUIC sinds 2017. In juli 2019 introduceerde LiteSpeed als eerste webserverondersteuning voor HTTP/3 met een productieklasse en capaciteit. De LiteSpeed-implementatie van QUIC en HTTP/3 is stabiel, productieklaar en beschikbaar in onder andere LiteSpeed Enterprise Web Server welke wij van WP Provider voor alle klanten hanteren.

Nginx heeft onlangs een patch-upgrade ontvangen van Cloudflare, waarmee nginx HTTP/3 ondersteunt. Testen tonen aan dat het nog geen productiekwaliteit is. Gebruik op eigen risico.

Wil je jouw website ook geschikt maken van HTTP/3? neem dan contact met ons op.

Delen:

Picture of admin

admin

Laatste berichten

Follow us