WP Provider
WP Provider
125 Google recensies
byAr Bicycle
04/12/2022
Harde werkers, top service, staan altijd voor je klaar! Wat kan je nog meer wensen?!
Machiel van Lieshout
02/11/2022
Prima webhost. Lekker snelle servers en je krijgt snel hulp bij technische vragen. Gespecialiseerd in Wordpress, maar ook prima voor andere CMS-systemen.
Asim Arslan
27/10/2022
Een top bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee en kijken buiten de lijntjes naar wat ze voor je kunnen betekenen!
Nico Lubbers
25/10/2022
WP Provider heeft mij geholpen om een webapplicatie op een subdomein te draaien, daar waren we zelf niet uitgekomen zonder hun hulp. Zeer snel en adequaat geholpen. Toppie !
M. Braber
25/10/2022
Prima service van WP Provider, goed bereikbaar en gerichte en snelle hulp. Precies datgene wat je hoopt te krijgen van je provider.
Joyce Monthiny
25/10/2022
Wat een top partij! Staat dag en nacht voor ons klaar. Echt een aanrader!
Corné Klopper
17/10/2022
Waanzinnige service. Altijd paraat met snelle reacties, support en advies.
Sjoerd
12/10/2022
Geweldige partij! Erg snelle en kwalitatief hele goede service! Reageren snel via de mail en telefoon en handelen de meeste problemen binnen enkele minuten af. Kan WP Provider iedereen aanraden!
Joep van Vuren
12/10/2022
Het is fijn samenwerken met WP Provider. Een aantal websites van mijn klanten worden gehost bij WP Provider. Als er iets aan de hand is wordt het altijd direct opgelost. WP Provider is ook telefonisch bereikbaar, wat ik een groot pluspunt vind. Kortom: korte lijntjes, super service en betrouwbaar.

Wat is HTTP/3 en QUIC

Wat is HTTP/3 en QUIC?

HTTP/3 is de nieuwste versie van het Hypertext Transfer Protocol, voorheen “HTTP over QUIC” genoemd, en is de opvolger van HTTP 2.

QUIC was oorspronkelijk een poging van Google om HTTP/2 te verbeteren door het versleuteld via UDP te transporteren. In 2016 is de IETF begonnen met het standaardiseren van het protocol. Onderdeel van dat proces was het splitsen van QUIC in het transportprotocol (QUIC) en het applicatieprotocol (HTTP/3).

De IETF definieert nog steeds hoe HTTP/3 eruit zal zien. Er zullen revisies en beoordelingen zijn voordat een norm wordt aangenomen.

Wat is het verschil tussen HTTP/3 en HTTP/2?

Het belangrijkste verschil is dat HTTP/3 QUIC gebruikt, dat is gebouwd op UDP, terwijl HTTP/2 TCP gebruikt. Daarnaast gebruikt HTTP/3 QPACK om headers te comprimeren, terwijl HTTP/2 HPACK gebruikt om headers te comprimeren.

Zal HTTP/3 volledig HTTP/2 vervangen?

Nee. HTTP/2 en HTTP/3 werken op een vergelijkbare manier, maar HTTP/2 gebruikt TCP, terwijl HTTP 3 de opUDP gebaseerde QUIC versie als transportprotocol gebruikt. HTTP/3-ondersteuning is optioneel. Indien ingeschakeld, kan HTTP/3 terugvallen op HTTP/2 of HTTPS indien niet beschikbaar.

Is HTTP/3 sneller dan HTTP/2?

Het hangt er van af..

Vanuit het oogpunt van de eindgebruikerservaring: Ja! Een gebruiker kan het gevoel hebben dat HTTP/3 de site vloeiender loopt dan HTTP/2. Dit geldt met name wanneer de netwerkomstandigheden minder dan optimaal zijn.

Vanuit het oogpunt van de servicekosten: Nee! HTTP/3 kost meer CPU-cycli om dezelfde hoeveelheid verkeer te pushen als HTTP/2. Deze kosten zullen echter waarschijnlijk dalen als besturingssystemen hun UDP-subsystemen optimaliseren.

Wat is het verschil tussen HTTP/3 en QUIC?

HTTP/3 is gebaseerd op QUIC. QUIC is oorspronkelijk ontwikkeld door Google en de Google-versie van QUIC wordt nu gQUIC genoemd. HTTP 3 is geëvolueerd van gQUIC met bijdragen van de IETF-werkgroep.

HTTP/3 is het volledige toepassingsprotocol. QUIC verwijst naar het onderliggende transportprotocol, dat niet beperkt is tot het aanbieden van HTTPS-verkeer.

Hoe kun je testen of een website HTTP/3 of QUIC ondersteund?

Je kan dit controleren via de volgende website https://http3check.net waarbij je aan de url van de site voldoende hebt.

Controleer de HTTP/2-indicator in Google Chrome. Zoek naar het groene bliksemschicht en de protocolversie. Als HTTP/3 wordt ondersteund, zegt het protocol “http/2 + quic / 99” of als QUIC wordt ondersteund, zegt het protocol “http/2 + quic / 46”.

Waarom is HTTP/3 beter dan HTTP/2?

HTTP/3 maakt gebruik van QUIC, waardoor het probleem van het blokkeren van Head of Line (HoL) wordt verminderd. Alle op TCP gebaseerde protocollen hebben last van HoL-blokkering, inclusief HTTP/2.

Zijn HTTP/3 en QUIC belangrijk?

HTTP/3, welke QUIC als transportlaag gebruikt, is een nieuwe, verbeterde versie van HTTP. Webinfrastructuurtechnologie (webservers, webbrowsers, enz.) Worden bijgewerkt om HTTP/3 te ondersteunen en te profiteren van de snelheid van HTTP/3, verminderde latency, betere afhandeling van pakketfouten en ingebouwde codering.

Hoe gebruik je HTTP/3?

Als u HTTP/3 op uw site wilt gebruiken, hebt u een webserver nodig die dit ondersteunt. Als alternatief kunt u een content delivery-netwerk gebruiken dat HTTP/3 voor uw site ondersteunt.

Om ervoor te zorgen dat uw bezoekers een volledige HTTP/3-verbinding ervaren, moeten ze toegang hebben tot uw site via een browser die HTTP/3 ondersteunt.

Welke browser ondersteund HTTP/3?

Google Chrome Canary, indien gestart met de –enable-quic en –quic-version = h3-24 command.
Mozilla Firefox Nightly, via de voorkeur network.http.http3.abled in about: config.

Meer browserondersteuning komt binnenkort en kan worden geverifieerd op de website van Can I Use..

Welke webservers ondersteunen HTTP/3?

LiteSpeed ondersteunt QUIC sinds 2017. In juli 2019 introduceerde LiteSpeed als eerste webserverondersteuning voor HTTP/3 met een productieklasse en capaciteit. De LiteSpeed-implementatie van QUIC en HTTP/3 is stabiel, productieklaar en beschikbaar in onder andere LiteSpeed Enterprise Web Server welke wij van WP Provider voor alle klanten hanteren.

Nginx heeft onlangs een patch-upgrade ontvangen van Cloudflare, waarmee nginx HTTP/3 ondersteunt. Testen tonen aan dat het nog geen productiekwaliteit is. Gebruik op eigen risico.

Wil je jouw website ook geschikt maken van HTTP/3? neem dan contact met ons op.

Delen:

admin

admin

Laatste berichten

Follow us