WP Provider
WP Provider
151 Google recensies
Inge Scholman
17/08/2023
Snelle en goede service! Kan altijd op WP-provider rekenen!
Colin Harzing
27/07/2023
Fijne hosting partner. Altijd snel en responsief. Neemt al je zorgen uit handen omtrent hosting. Echt een aanrader!
Jan Hartog
27/07/2023
Supr snelle en vakkundige service! Heel fijn bedrijf!
Philippe Neven
03/07/2023
Fijne partner om mee samen te werken. Ontzorgen je volledig op hosting gebied en zijn gespecialiseerd in WordPress. Wanneer er iets is, ontvangen wij altijd snel en persoonlijk een reactie en worden onze vragen ook snel opgelost. Kortom, wij worden goed geholpen en ontzorgd!
Steven E.
30/06/2023
WP Provider has gone above and beyond to surpass my expectations. Their customer support is exceptional, and their performance is reliable, making them a true gem in the Wordpress hosting industry
Marijnke Vincent
28/06/2023
Super snel en fijne service en klantcommunicatie!
Max van Velsen
22/06/2023
Fijne, professionele en vooral snelle service! Krijg altijd snel en concreet antwoord op mijn vragen. Niks slechts op aan te merken.
EMQ
21/06/2023
Wat een fijne partij! Goed bereikbaar, meteen hulpvaardig. Wij zijn heel tevreden.
Raymond Ros
19/06/2023
Zeer tevreden, aftersales dik in orde bij WP Provider!
John Gruter
13/06/2023
Wat een topservice leveren zij. Altijd snel een oplossing als er wat is. Als iemand een website wilt laten maken of beheren, bent u hier aan het goede adres, tegen normale prijzen. Blije Voeteb

De invloed van hosting op jouw SEO

Je bent met SEO bezig en wil er alles uit halen voor je eigen website? Net zoals jij zijn er ontzettend veel website-eigenaren die met behulp van zoekmachine optimalisatie bezoekers willen genereren voor hun eigen website. Als het gaat om SEO weet niet iedereen waar je moet beginnen. Weet men wel wat van SEO af? Dan denken de meeste mensen al meteen aan het schrijven van de beste content, het ruilen en vinden van links of verbeteren van de sitestructuur. Dat terwijl de hostingpartij die je kiest ook een grote invloed kan hebben op je positie in Google. Benieuwd naar de invloed van hosting op jouw SEO campagne? In dit artikel leggen we het je uit.

De invloed van hosting op SEO

Als het gaat om hosting zijn er verschillende zaken die invloed kunnen hebben op jouw resultaten in de zoekmachines. Kies je een ‘slechte’ hosting partij uit? Dan is de kans vrij groot dat je website en pagina’s slecht zullen ranken in de zoekmachines. Kies jij juist een ‘goede’ hostingpartij uit? Dan geef je je website en pagina’s de kans om goed te ranken. Er zijn een aantal specifieke zaken die invloed hebben op jouw SEO resultaten.

De snelheid van je website

Google en andere zoekmachines hechten ontzettend veel waarde aan de bruikbaarheid van een website. Dit betekent meteen ook dat de snelheid van een website erg belangrijk is. Zoekmachines als Google willen hun gebruikers een zo goed mogelijke ervaring bieden. Bij het bepalen welke websites of pagina’s bovenaan komen te staan, kijken de zoekmachines vooral naar de mate waarin een website navigeerbaar en bruikbaar is. De ervaring van de bezoeker moet volledig kloppen. Klopt de navigatie of structuur van je website niet? Dan maak je het de bezoeker moeilijk om je website te gebruiken. Dit keuren zoekmachines als Google snel af. Hetzelfde geldt voor de snelheid van je website. Een trage website houdt in dat de bezoeker te lang moet wachten totdat hij kan zien waar hij naar zoekt. Ook hier straft Google je op af. De snelheid van je website moet altijd op peil zijn! Een goede hostingpartij heeft goede en snelle servers, waardoor jouw website vaak ook sneller zal zijn.

Een veilige omgeving met een SSL-certificaat

Voor veel zoekmachines, ook Google, is de mate waarin een website beveiligd is ontzettend belangrijk. Bijna 10 jaar geleden, in 2014, liet Google al weten dat goed beveiligde websites hoger zullen ranken dan websites met een slechte beveiliging. Hoe weet je of je website beveiligd is? Als je website een SSL-certificaat heeft, is je website beveiligd. Dit kun je ook zien aan wat er in de url staat. Staat er ‘https://’ in jouw url? Dan is je website beveiligd zoals Google en andere zoekmachines dat verwachten. Staat er ‘http://’ in jouw url? Dan is je website juist niet beveiligd. Wat heeft je hosting hier precies mee te maken? Een SSL-certificaat is vaak te regelen via je hosting partij. Als je een goede hostingpartij hebt, zal je website dus vaak ook op de juiste manier beveiligd zijn.

Url’s omleiden

Je hosting partij moet bepaalde url’s kunnen omleiden. Tegenwoordig zijn veel internetgebruikers ontzettend lui geworden. Waar men voorheen nog ‘www.’ invulde in de browserbalk, vult men nu alleen nog maar de naam van de website in. Dit is natuurlijk geen ramp, tenzij je hostingpartij er helemaal niets aan doet. Een hosting partij kan twee dingen doen, zodat bezoekers altijd goed uitkomen op je website en Google je niet afstraft. Een hosting partij kan een 301-redirect instellen of ervoor zorgen dat de DNS is orde is. Is dit gedaan? Dan voorkom je dat je website en pagina’s ineens niet meer of slecht ranken.

Hoe kies je de beste hosting partij?

Na dit artikel gelezen te hebben denk je misschien wel ‘Mijn hosting partij heeft al deze zaken helemaal niet op orde. Wat nu?’. Is dit bij jou het geval? Dan is het tijd om over te stappen naar een nieuwe hostingpartij. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als het gaat om het uitkiezen van de juiste hosting.

  • De klantenservice; Het kan gebeuren dat je een storing hebt op je website. Dat is gelukkig geen ramp, zolang je een partij hebt die je ondersteunt in gevallen als dit. Niet elke hosting partij biedt dergelijke ondersteuning. Bij het kiezen van een hostingpartij is het dus handig om reviews te lezen. Je kunt zelfs vooraf een kritische vraag stellen om te testen hoe je geholpen wordt.
  • De prijs/kwaliteit; Kijk bij het kiezen van een hostingpartij goed naar wat je nodig hebt en wat men biedt. Vaak biedt men meer dan je nodig hebt en betaal je dus ook meer dan nodig is. Kiezen voor de goedkoopste partij betekent vaak dat je niet volledig ondersteunt wordt of te maken krijgt met een trage server. Maar je wil natuurlijk ook weer niet te veel betalen. Voor een compleet pakket bij een goede hostingpartij kun je rekening houden met €20,- tot €30,-. per maand. Dan zit je goed!
  • Locatie van de server; Waar de server zit kan natuurlijk ook invloed hebben op de laadsnelheid van je website. Weet jij van tevoren al dat veel van jouw bezoekers uit het buitenland zullen komen? Dan kan het geen kwaad om een server in het buitenland te hebben staan. Maar als jouw bezoekers voornamelijk uit Nederland of België komen, is dat natuurlijk helemaal niet nodig!

Kom je er zelf niet helemaal uit en besteed je jouw SEO campagne uit aan een SEO Marketing Bureau? Dan kun je dat bureau vaak vragen om een aantal suggesties. Zij moeten hun eigen website namelijk ook ergens hosten. Als SEO bureau zullen ze vast een hele goede hostingpartij kennen, waar jij ook terecht kunt!

Een goede hosting is noodzakelijk!

Zo zie je maar weer dat hosting een hoop invloed kan hebben SEO en het succes van de SEO campagnes die je draait. Hosting heeft bijvoorbeeld invloed op de snelheid van je website, de beveiliging van je website en ook de bereikbaarheid van je website. Als je deze zaken niet op orde hebt, straffen zoekmachines je er vaak voor. Hierdoor wordt het vaak lastiger om te ranken, zoals je voor ogen hebt. Voordat je een hosting partij kiest, is het daarom handig om zaken als klantenservice, prijs-kwaliteitverhouding en de locatie van de server. Een goede hostingpartij kan wat kosten, maar dan weet je wel zeker dat alle tijd die je in je content en Linkbuilding steekt ook zijn vruchten af zal werpen!

Delen:

Picture of admin

admin

Laatste berichten

Follow us