WP Provider
WP Provider
125 Google recensies
byAr Bicycle
04/12/2022
Harde werkers, top service, staan altijd voor je klaar! Wat kan je nog meer wensen?!
Machiel van Lieshout
02/11/2022
Prima webhost. Lekker snelle servers en je krijgt snel hulp bij technische vragen. Gespecialiseerd in Wordpress, maar ook prima voor andere CMS-systemen.
Asim Arslan
27/10/2022
Een top bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee en kijken buiten de lijntjes naar wat ze voor je kunnen betekenen!
Nico Lubbers
25/10/2022
WP Provider heeft mij geholpen om een webapplicatie op een subdomein te draaien, daar waren we zelf niet uitgekomen zonder hun hulp. Zeer snel en adequaat geholpen. Toppie !
M. Braber
25/10/2022
Prima service van WP Provider, goed bereikbaar en gerichte en snelle hulp. Precies datgene wat je hoopt te krijgen van je provider.
Joyce Monthiny
25/10/2022
Wat een top partij! Staat dag en nacht voor ons klaar. Echt een aanrader!
Corné Klopper
17/10/2022
Waanzinnige service. Altijd paraat met snelle reacties, support en advies.
Sjoerd
12/10/2022
Geweldige partij! Erg snelle en kwalitatief hele goede service! Reageren snel via de mail en telefoon en handelen de meeste problemen binnen enkele minuten af. Kan WP Provider iedereen aanraden!
Joep van Vuren
12/10/2022
Het is fijn samenwerken met WP Provider. Een aantal websites van mijn klanten worden gehost bij WP Provider. Als er iets aan de hand is wordt het altijd direct opgelost. WP Provider is ook telefonisch bereikbaar, wat ik een groot pluspunt vind. Kortom: korte lijntjes, super service en betrouwbaar.

Maakt jouw hostingprovider eigenlijk wel backups van jouw WordPress website?

Hoewel veel hostingbedrijven backups maken, doen niet allemaal dit op dezelfde manier. Wij bijvoorbeeld, maken meerdere backups op verschillende locaties en brengen geen kosten in rekening voor het herstellen van bestanden of databases voor onze klanten. Dit is bij ons standaard, maar helaas is dit niet bij iedere hostingprovider het geval. Daarom hebben wij onderzocht welke hostingbedrijven backups maken, hoe lang deze worden bewaard, en of er een vergoeding wordt gevraagd voor herstel.

Houd er rekening mee dat de antwoorden hieronder zijn gegeven op 11 januari, dus mogelijk verouderd is als je dit artikel later leest. Er kunnen dus veranderingen zijn bij de genoemde partijen. Het is daarom belangrijk om altijd ervoor te zorgen dat jouw backups volledig up-to-date en compleet zijn.

YourHosting

Bij YourHosting wordt aangegeven dat zij geen backups maken en niet verantwoordelijk zijn voor het maken van backups. Daarnaast wordt daarna direct aangegeven dat als er backups zijn deze tot 5 dagen terug hersteld kunnen worden. Indien ouder dat hiervoor € 150,- betaald dient te worden. Uit de reactie blijkt dat er een kans bestaat dat er geen backups aanwezig zijn.

Hostnet

Aangezien we het niet niet direct konden vinden op de website hebben we het gevraagd in de chat van Hostnet. Uit onderstaand antwoord blijkt dat er geen backups worden gemaakt en je dus zelf verantwoordelijk bent voor het maken van backups van jouw WordPress installatie en mailboxen. Zij geven daarin wel een aantal tips mee in hoe je deze backups zelf zou kunnen maken.

Ik heb je vraag gelezen wij maken niet standaard een back-up  Mocht u een vps hebben met acronis dan wordt er om de 24 uur een backup gemaakt  U kunt ook een backup zelf maken met onderstaande links  E-mailback-up maken en terugplaatsen https://helpdesk.hostnet.nl/hc/nl-nl/articles/360015067457-E-mailback-up-maken-en-terugplaatsen Een back-up van jouw website maken https://helpdesk.hostnet.nl/hc/nl-nl/articles/360015074797-Een-back-up-van-jouw-website-maken Back-up van je website terugplaatsen https://helpdesk.hostnet.nl/hc/nl-nl/articles/360015074717-Back-up-van-je-website-terugplaatsen

Mijndomein

Mijndomein geeft hier op hun website aan dat zij dagelijks een backup maken van de websites en deze bewaren tot 7 dagen.
Onder het kopje belangrijk geven zij aan dat je maar 1x per 48 uur een backup kan terugplaatsen. Mocht je een backup van 5 dagen geleden terugzetten maar je hebt je vergist want je hebt degene van 7 dagen terug nodig dan is deze regel een probleem..

 

Strato

Strato geeft op de website aan:
Er zijn maximaal drie kopieën van de actuele dag beschikbaar, die om 08:00, 16:00 en 24:00 uur zijn aangemaakt. Daarnaast heb je voor de afgelopen 3 dagen telkens een dagelijkse back-up paraat. BackupControl houdt bovendien een wekelijkse back-up bij over de afgelopen 4 weken.

Dit is dan voornamelijk voor de bestanden, van de databases daarentegen worden deze opgeslagen voor 7 dagen.
Er wordt dan een download beschikbaar gesteld via SFTP waarna je zelf de database zou moeten herstellen.

 

TransIP

Afhankelijk van het gekozen pakket heb je bij TransIP backups inbegrepen. Bij het core-pakket tot 10 dagen terug, bij Pro tot 14 en bij max tot 30.
Het terugzetten van de backup is iets wat je dan wel zelf doet in het controlpanel.

Antagonist

Antagonist heeft een mooi en duidelijk schema op de website staan waarin de frequentie is aangegeven:

Neostrada

Ook bij Neostrada is het afhankelijk welk pakket je gebruikt. Bij het Extreme pakket 28 dagen en bij het light pakket slechts 1 dag.

 

Alphamega (onderdeel van YourHosting)

Alphamega geeft per live-chat aan dat er backups worden gemaakt van zowel de WordPress websites als mailboxen met het advies om zelf ook backups te maken.
De backups worden 5 dagen maximaal bewaard en oudere backups kosten € 70,-

 

Andere provider?

Zit je bij een andere provider? dan raden wij aan om te vragen of er backups worden gemaakt, hoe lang deze worden bewaard en of er kosten zijn verbonden aan een herstel.

Hoe vaak moet ik een backup maken?

Het is belangrijk om regelmatig een back-up te maken van je website of webwinkel. Een eenmalige back-up is onvoldoende, vooral als je vaak nieuwe bestanden toevoegt of aanpassingen doet. De aanbevolen frequentie voor een statische website is minimaal eens per week en voor webshops dagelijks, maar als je vrijwel dagelijks aanpassingen doorvoert of orders ontvangt, is het raadzaam om iedere dag een back-up te maken. Hoe vaker je een back-up maakt, des te recenter de versie van je website zal zijn in het geval van een noodzaak om een back-up terug te zetten.

Hoe maak ik zelf backups?

Mocht jouw hostingprovider geen backups voor jou maken en zijn er geen backup-tools beschikbaar gesteld dan ben je zelf verantwoordelijk om dit goed te regelen. We hebben een overzicht gemaakt van de beste backup plugins voor WordPress. Mocht je interesse hebben kun je deze hier bekijken.

Mocht je klant zijn bij WP Provider. Mail of bel ons en we herstellen direct voor jou de nodige backup.

Delen:

admin

admin

Laatste berichten

Follow us