WP Provider
WP Provider
125 Google recensies
byAr Bicycle
04/12/2022
Harde werkers, top service, staan altijd voor je klaar! Wat kan je nog meer wensen?!
Machiel van Lieshout
02/11/2022
Prima webhost. Lekker snelle servers en je krijgt snel hulp bij technische vragen. Gespecialiseerd in Wordpress, maar ook prima voor andere CMS-systemen.
Asim Arslan
27/10/2022
Een top bedrijf om mee samen te werken, denken met je mee en kijken buiten de lijntjes naar wat ze voor je kunnen betekenen!
Nico Lubbers
25/10/2022
WP Provider heeft mij geholpen om een webapplicatie op een subdomein te draaien, daar waren we zelf niet uitgekomen zonder hun hulp. Zeer snel en adequaat geholpen. Toppie !
M. Braber
25/10/2022
Prima service van WP Provider, goed bereikbaar en gerichte en snelle hulp. Precies datgene wat je hoopt te krijgen van je provider.
Joyce Monthiny
25/10/2022
Wat een top partij! Staat dag en nacht voor ons klaar. Echt een aanrader!
Corné Klopper
17/10/2022
Waanzinnige service. Altijd paraat met snelle reacties, support en advies.
Sjoerd
12/10/2022
Geweldige partij! Erg snelle en kwalitatief hele goede service! Reageren snel via de mail en telefoon en handelen de meeste problemen binnen enkele minuten af. Kan WP Provider iedereen aanraden!
Joep van Vuren
12/10/2022
Het is fijn samenwerken met WP Provider. Een aantal websites van mijn klanten worden gehost bij WP Provider. Als er iets aan de hand is wordt het altijd direct opgelost. WP Provider is ook telefonisch bereikbaar, wat ik een groot pluspunt vind. Kortom: korte lijntjes, super service en betrouwbaar.

Domeinnaam overnemen? Een aantal tips om jou verder te helpen

Domeinnaam overnemen maar deze is helaas al bezet? In plaats van een nieuwe domeinnaam te bedenken, kun je overwegen om de domeinnaam te kopen van de huidige eigenaar. In dit artikel geven we praktische tips om een domeinnaam over te nemen die voor iedereen werken.

Waarom een domeinnaam overkopen?

Er zijn verschillende redenen om een bestaande domeinnaam te kopen, zoals als het jouw perfecte domeinnaam is en je wilt hem graag hebben voor je eigen business, of om de domeinnaam door te verkopen voor een hoger bedrag. Dit laatste wordt ook wel “domaining” genoemd.

Hoe kan ik een domeinnaam overnemen?

Om een domeinnaam over te nemen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je de contactgegevens van de huidige eigenaar achterhalen zodat je jouw interesse in de domeinnaam kunt communiceren. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen voor welk bedrag je de domeinnaam wilt kopen. Tot slot is het verstandig om goede afspraken te maken met de huidige eigenaar over de overdracht van het domein, zodat je niet voor verrassingen komt te staan aan het einde van het overnameproces.

3 tips om in contact te komen met de eigenaar

Om in contact te komen met de huidige eigenaar van het domein, zijn hieronder 3 praktische tips:

1. Bekijk de domeinnaam online

Als er een actuele website op het domein staat, is de kans kleiner dat de eigenaar het domein aan je wilt verkopen. Maar het kan altijd het proberen waard zijn! Als het domein geparkeerd is en er staat een placeholder op, kan het makkelijker zijn om het domein over te nemen. De eigenaar kan het domein immoreel gekocht hebben om het later door te verkopen of doet er niks meer mee.

2. Achterhaal de eigenaar via de WHOIS

Als je online naar het domein hebt gekeken en geen contactgegevens kunt vinden, kun je via een WHOIS-database de eigenaar van het domein opzoeken. Hieronder vind je een lijst van de meest gebruikte domeinextensies en de meest gebruikte WHOIS-databases:
.NL domeinnaam – SIDN
.BE domeinnaam – DNS Belgium
.EU domeinnaam – EURid
.COM, .INFO, .ORG, .NET, .BIZ domeinnaam – ICANN
overige domeinnamen – IANA

3. Benader de provider van de domeinnaam

Soms zijn de contactgegevens van de huidige eigenaar van een domeinnaam niet zichtbaar in een WHOIS-database, bijvoorbeeld als de eigenaar particulier is. In plaats daarvan zie je de gegevens van de organisatie waar het domein is geregistreerd, ook wel de “registrar” genoemd. Als dit het geval is, kun je contact opnemen met deze organisatie en verzoeken om in contact gebracht te worden met de huidige eigenaar van het domein.Bij WP Provider is het ook mogelijk om Privacybescherming te kiezen, waarbij de contactgegevens van WP Provider getoond worden in de WHOIS in plaats van jouw contactgegevens.Als het domein bij WP Provider is geregistreerd, helpen we je graag bij het overnemen van het domein van de huidige eigenaar. Hier is hoe het werkt:

1. Stuur een e-mail naar ons met daarin vermeld welk domein je graag wilt overnemen.

2. Wij proberen via e-mail contact te leggen met de huidige eigenaar van het domein. De eigenaar bepaalt zelf of hij op je verzoek ingaat.

3. Je kunt nu onderhandelen met de eigenaar over de prijs van het domein.

Wat kost het overnemen van een domeinnaam?

De prijs van het overnemen van een domeinnaam kan sterk variëren, afhankelijk van de waarde van de domeinnaam. Generieke, bekende, korte en makkelijk te onthouden domeinnamen, of domeinnamen die een afkorting of bekende achternaam zijn, zullen meestal een hoger bedrag kosten dan andere domeinnamen. Sommige domeinnamen kunnen miljoenen euro’s waard zijn, terwijl andere domeinnamen minder dan €1000 kosten. Je hebt altijd de mogelijkheid om een bod te doen en te onderhandelen over de prijs met de huidige eigenaar.

Maak goede afspraken bij het kopen van een bestaande domeinnaam

Als de huidige eigenaar geïnteresseerd is in je aanbod om het domein over te nemen, is het verstandig om goede afspraken te maken voordat je het domein daadwerkelijk koopt. Zo kun je belangrijke zaken opnemen in een koopovereenkomst om juridische stappen te kunnen ondernemen als er tijdens de overname iets misgaat.

Huur een tussenpartij in

Je kunt ook een tussenpartij inhuren om het overnemen van het domein te begeleiden. Escrow is zo’n tussenpartij die ervoor zorgt dat er alleen geld wordt overgemaakt bij een succesvolle verhuizing van het domein.

Word de beheerder van het domein

Als je het domein hebt gekocht, is de overname pas voltooid als je de beheerder bent geworden van het domein. Om je een beter begrip te geven van het beheerproces, hebben we een stappenplan opgesteld:

1. Je ontvangt de domeinnaam-overdrachtscode (authcode) van de huidige eigenaar.

2. Je logt in op je account bij WP Provider en gaat naar “Mijn domeinnamen” in het menu.

3. Klik op de domeinnaam die je wilt overnemen en klik op “Verhuis naar mij”.

4. Voer de domeinnaam-overdrachtscode in en klik op “Verhuis”.

5. Controleer of de verhuizing van het domein is geslaagd.

6. Als de verhuizing van het domein is geslaagd, ben je nu de beheerder van het domein en kun je het gebruiken voor jouw eigen doeleinden.

Conclusie

Als je een domeinnaam wilt overnemen van de huidige eigenaar, zijn er verschillende stappen die je moet volgen. Zoek eerst naar de contactgegevens van de huidige eigenaar op de website of gebruik een WHOIS-database of als het een klant bij ons betreft stuur ons een e-mail. Maak vervolgens goede afspraken met de huidige eigenaar over de overdracht van het domein en huur eventueel een tussenpartij in om het proces te begeleiden. Als de overname is voltooid, word je de beheerder van het domein en kun je het gebruiken voor jouw eigen project.

Delen:

admin

admin

Laatste berichten

Follow us