Wat zijn Widgets?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 1 min

Wat zijn Widgets?

Widgets zijn blokken van inhoud die je kunt toevoegen aan de zijbalken, voetteksten, en andere gebieden van uw site.

Ooit iemands blog bezocht en een foto, inschrijfformulier, of menu in de zijbalk gezien? Dat zijn allemaal widgets.

Elke widget kan een eigenschap of functie aan je site toevoegen zonder dat je een code hoeft te schrijven. Veelgebruikte widgets om aan je site toe te voegen zijn menu’s, lijsten met populaire berichten, kalenders, banneradvertenties, sociale iconen, en meer.

Waar kun je deze widgets op je site zetten? Het hangt allemaal af van uw WordPress thema. Veel thema’s hebben sidebar en footer widget gebieden. Sommige thema’s staan ook toe dat je widgets plaatst in de header, homepage, of andere delen van je site.

WordPress widgets zijn gemaakt om een eenvoudige en gemakkelijke manier te bieden voor WordPress gebruikers om het ontwerp en de inhoud van hun site te controleren zonder code te hoeven gebruiken.

De meeste WordPress thema’s ondersteunen widgets. Afhankelijk van uw WordPress thema, kunnen widget gebieden in de header, footer, sidebar, direct onder uw blog post inhoud, en bijna elk ander gebied.

WordPress wordt standaard geleverd met verschillende widgets, waaronder categorie├źn, tag cloud, navigatie menu, kalender, zoekbalk, recente berichten, en nog veel meer.

Veel WordPress plugins voegen ook hun eigen widgets toe die je kunt gebruiken om plugin functionaliteit aan verschillende secties toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail nieuwsbrief formulier toevoegen aan je zijbalk, of een contact formulier toevoegen aan je voettekst met een plugin zoals WPForms.

Widgets kunnen echt nuttig zijn in het helpen van uw bezoekers om uw site te navigeren en hen aan te moedigen om acties te ondernemen, zoals het aanmelden voor uw nieuwsbrief of u te volgen op sociale media.

Hoe voeg je een Widget toe?

Er zijn twee manieren om naar je Widgets te gaan.

Je kan naar je widgets gaan door aan de linkerkant je cursor op Weegave te zetten, en dan Widgets selecteren, of op Weergave te klikken, en onderin

op Widgets te klikken.

  1. Login op je WordPress website en ga naar Weergave en selecteer Widgets
  2. Sleep de widgets naar jou betreffende locatie

Je hebt nu een widget toegevoegd aan je website!

Heb je meer hulp nodig?
Heb je vragen omtrent dit artikel of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 97

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!