Top 10 Thema’s

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 3 min

De top 10 thema’s is gebaseerd op de lijst van populaire thema’s van WordPress.org van boven naar onder, en dit zijn de 10 meest populaire WordPress thema’s die momenteel beschikbaar zijn.

1. Hello Elementor

Hello Elementor is een ‘super’ WordPress starter theme, wat betekent dat het een lichtgewicht, minimalistisch blanco thema is, met geen enkele styling, behalve de basis browser compatibiliteit styling (AKA reset.css).

Oorspronkelijk werden starter themes vooral gebruikt door ontwikkelaars, die een clean theme wilden dat ze met code konden aanpassen. Tegenwoordig, met de kracht van Elementor’s Theme Builder, zijn er veel voordelen aan het gebruik van een blanco thema en het aanpassen van je hele site met Elementor, zonder te maken te hebben met conflicten of code.

2. Twenty Twenty-one

Twenty Twenty-One is het nieuwe WordPress standaard thema dat met WordPress 5.6 komt. Als u zit te wachten op een volledig uitgerust WordPress thema, zult u misschien een beetje teleurgesteld zijn.

Twenty Twenty-One is een minimalistisch thema dat eruit ziet en werkt als een zeer aanpasbaar leeg canvas. Net als zijn voorgangers, zal de nieuwe standaard thema vooral vertrouwen op de Block Editor voor het bouwen van pagina’s.

3. Astra

Astra is snel, volledig aanpasbaar & mooi WordPress thema geschikt voor blog, persoonlijke portfolio, zakelijke website en WooCommerce storefront. Het is zeer licht van gewicht (minder dan 50KB op frontend) en biedt ongeĆ«venaarde snelheid. Gebouwd met SEO in het achterhoofd, Astra wordt geleverd met Schema.org code geĆÆntegreerd en is Native AMP ready zodat zoekmachines uw site geweldig zullen vinden. Het biedt speciale functies en sjablonen, zodat het perfect werkt met alle page builders zoals Elementor, Beaver Builder, Visual Composer, SiteOrigin, Divi, enz. Enkele van de andere kenmerken: # WooCommerce Ready # Responsive # RTL & Translation Ready # Uitbreidbaar met premium addons # Regelmatig bijgewerkt # Designed, Developed, Maintained & Supported by Brainstorm Force. Op zoek naar een perfect basisthema? Zoek niet verder. Astra is een snel, volledig aanpasbaar en WooCommerce ready thema dat je kunt gebruiken voor het bouwen van elk soort website!

4. Twenty Seventeen

Twenty Seventeen brengt je site tot leven met headervideo en meeslepende uitgelichte afbeeldingen. Met een focus op zakelijke sites, beschikt het over meerdere secties op de voorpagina, evenals widgets, navigatie en sociale menu’s, een logo, en nog veel meer. Personaliseer het asymmetrische raster met een aangepast kleurenschema en presenteer jouw multimedia-inhoud met postformaten. Ons standaardthema voor 2017 werkt geweldig in vele talen, voor elk vermogen en op elk apparaat.

5. Twenty Nineteen

Ons 2019 standaard thema is ontworpen om te pronken met de kracht van de blok editor. Het beschikt over aangepaste stijlen voor alle standaardblokken, en is zo gebouwd dat wat je in de editor ziet, lijkt op wat je op je website zult zien. Twenty Nineteen is ontworpen voor een breed scala aan websites, of je nu een fotoblog hebt, een nieuw bedrijf lanceert of een non-profit organisatie ondersteunt. Met veel witruimte en moderne schreefloze kopteksten in combinatie met klassieke serif-tekst, is het gebouwd om mooi te zijn op alle schermformaten.

6. PopularFX

PopulrarFX is een lichtgewicht thema om prachtige websites te maken met Pagelayer. Inclusief 100-en sjablonen om uw droom website te ontwerpen!

7. OceanWP

OceanWP is het perfecte thema voor uw project. Lichtgewicht en zeer uitbreidbaar, het zal u in staat stellen om bijna elk type website te maken, zoals een blog, portfolio, zakelijke website en WooCommerce storefront met een mooi en professioneel design. Zeer snel, responsive, RTL & vertaling klaar, beste SEO praktijken, unieke WooCommerce functies om de conversie te verhogen en nog veel meer. U kunt zelfs de instellingen voor tablet & mobiel bewerken zodat uw site er op elk apparaat goed uitziet. Werk met de meest populaire page builders als Elementor, Beaver Builder, Brizy, Visual Composer, Divi, SiteOrigin, etc.. Ontwikkelaars zullen genieten van zijn uitbreidbare codebase waardoor het een genot is om aan te passen en uit te breiden.

8. Neve

Neve is een gratis multifunctioneel thema voor WordPress dat zeer veelzijdig is en zeer gemakkelijk aan te passen. Als gevolg daarvan kan dit thema worden gebruikt voor allerlei soorten blogs, zakelijke sites, online winkels, porfolio sites, en nog veel meer. Het is ook geoptimaliseerd om zeer responsief en bliksemsnel te zijn. Niet alleen dat, het thema is ook gebouwd op SEO geoptimaliseerde code, zodat jouw site goed zal presteren op zoekmachines zoals Google. Neve is ook compatibel met WooCommerce, klaar voor vertalingen, en klaar voor Page Builder.

9. Go

Go is een innovatief, Gutenberg-first WordPress thema, hyper-gefocust op het in staat stellen van makers om prachtig rijke websites te bouwen met WordPress.

10. GeneratePress

GeneratePress is een WordPress thema dat is ontwikkeld om gebruikers wat de ontwikkelaars noemen de “perfecte lichtgewicht” ervaring te geven die is afgestemd op een naadloze gebruikerservaring. Het thema heeft de kleinste voetafdruk bij de lancering, waardoor het snelle laadsnelheden levert. Het maakt gebruik van onafhankelijk geverifieerde codering om opmerkelijke stabiliteit te leveren volgens de industriestandaarden. En het zorgt ervoor dat de website supersnel laadt door alleen de noodzakelijke codes te laden. Dit thema heeft gevalideerde HTML om ervoor te zorgen dat de website klaar is voor zoekmachines en het heeft zelfs WCAG 2.0-normen om ervoor te zorgen dat het goed toegankelijk is voor iedereen.

Dit waren de top 10 meest populaire thema’s van WordPress. De thema’s die in dit rijtje staan zijn aanbevolen om te downloaden.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 141

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!