Top 10 Content builders

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 13 min

Nog niet zo lang geleden bestonden er nog geen visuele paginabouwers. Dat betekende dat iedereen zonder kennis van coderen pech had als ze een eenvoudige verkooppagina voor hun bedrijf wilden lanceren of een landingspagina om een nieuwe uitvinding onder de aandacht te brengen.

Je was alleen aangewezen op webontwikkelaars en -ontwerpers, en die brachten aanzienlijke kosten met zich mee. Bovendien moesten die ontwikkelaars en ontwerpers werken met CSS en HTML om zelfs de kleinste stijlwijziging op een website aan te brengen – een taak die veel langer duurde dan iemand zou willen toegeven.

Uiteindelijk kwamen er shortcodes, die het ontwikkelingsproces versnelden voor degenen die het hele HTML-gedoe wilden overslaan.

Maar de echte revolutie begon met de WordPress page builder – een indrukwekkende toevoeging aan WordPress die het ontwerpen in een meer visuele procedure veranderde.

Webontwikkelaars kunnen nu meer sites maken in een fractie van de tijd (en dat levert meer klanten en geld op). Bovendien hoeven beginners en startups niet te rekenen op een dure ontwikkelaar, omdat ze een website kunnen bouwen met drag-and-drop elementen voor zaken als carrousels, afbeeldingen, video’s, kolommen, productgalerijen, portfolio’s, en meer.

Wat is het nut van een WordPress paginabouwer?

Heb je ooit geprobeerd iets simpels te maken als een Contact Us-pagina? Je zou een formulier kunnen opnemen met velden voor de naam van een gebruiker, website, e-mailadres, en het bericht. Vervolgens kan je een kaart invoegen die naar jouw kantoren leidt, samen met enkele links naar uw ondersteuningspagina’s en informatie over je bedrijf. Vergeet je telefoonnummer niet!

Ook al is de Contact pagina een van de meer rudimentaire pagina’s om te bouwen, het vergt een behoorlijke hoeveelheid opmaak, codering, en hoofdpijn om het proces te voltooien zonder een visuele bouwer. Maar wanneer u een WordPress pagina bouwer installeert, verandert dat allemaal. Niet alleen kunnen ervaren ontwikkelaars het ontwikkelingsproces versnellen, maar beginners hoeven zich niet langer zorgen te maken over die rommelige code.

Bovendien wordt veel van de inhoud op het scherm getoond zoals het op je website zal worden weergegeven. Geen tweaken en op de Preview-knop drukken meer! Zoals we al suggereerden, de Contact Us pagina is zo ongeveer de makkelijkste webpagina die je kunt maken, maar een WordPress paginabouwer biedt nog meer voordelen wanneer je rijen na rijen met inhoud hebt.

Neem bijvoorbeeld een eCommerce homepage. Een pagina als deze zou een aantal van de volgende dingen nodig kunnen hebben:

 • Een slider om de meest recente promoties te tonen.
 • Een WooCommerce product galerij met de meest populaire items in de winkel.
 • Een Add To Cart knop voor de meest recente release.
 • Een lijst met getuigenissen van eerdere klanten.
 • Een countdown timer die de meest recente product lancering aankondigt.
 • Een navigatie menu aan de bovenkant, die klanten naar de beste categorieën leidt.
 • Knoppen voor sociaal delen.
 • Geanimeerde koppen om uw bedrijf en de producten die het verkoopt uit te leggen.

Het organiseren van dat alles kost behoorlijk wat tijd, maar een WordPress pagina bouwer kan die tijd mogelijk terugbrengen tot 20 minuten als je gewend raakt aan de interface van de bouwer. Daarna kunt u met de beste paginabouwers kolommen en inhoud verplaatsen, de grootte aanpassen, kolommen configureren, opvullen, kleuren aanpassen en nog veel meer. Het beste deel? Deze taken worden meestal voltooid met behulp van uw muis.

Top 10 Content builders

1. Elementor

Elementor is beschikbaar als een gratis plugin download, maar je hebt ook de mogelijkheid om te betalen voor de Pro versie. De Pro-versie begint bij €49 voor een site en gaat tot €199 voor onbeperkte sites. Zoals je zult ontdekken met de functies hieronder, en met het gebruiksgemak van Elementor, dit is nogal het stelen.

De gratis Elementor download biedt een eenvoudige maar krachtige WordPress page builder, met een van de snelste interfaces die u kunt vinden. Alles is direct, van live bewerkingen tot het direct laden van de pagina. De standaard pagina bouwer functies omvatten animaties, vorm verdelers, gradiënt achtergronden, en headline effecten. Er is zelfs een sjabloon bibliotheek met prachtige WordPress sjablonen, die je allemaal kunt kiezen. De gratis versie van Elementor is ook mobiel-vriendelijk, met een aantal handige tools voor onderhoudsmodus, pagina’s in aanbouw, landingspagina’s, en nog veel meer

Dit is waarom je deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • De gratis versie heeft sjablonen, een snel ontwerpgebied, en een echte live ontwerp ervaring.
 • De betaalde versie begint bij 49 dollar voor één site.
 • Je hoeft geen andere plugins te installeren voor onderhoud, coming soon, en landing pages.
 • Bewaar bewerkte widgets om op je hele website te gebruiken.
 • Kies uit meer dan 26 widgets, waaronder video’s, knoppen, pictogrammen, sociale pictogrammen, afbeeldingsgalerijen en tellers.
 • Je kan jouw website vertalen naar tientallen andere talen.
 • De developer API is open zodat de Elementor plugin kan worden uitgebreid en geïntegreerd in andere systemen.

2. GeneratePress met secties

GeneratePress is een gratis WordPress thema, maar wij beschouwen het graag als een simplistische page builder oplossing, perfect voor beginnende webmasters, bloggers en ontwikkelaars die een ongecompliceerde, snelle visuele builder willen. Daarnaast kan je de handige premium Sections add-on toevoegen om drag and drop functionaliteit toe te voegen aan jouw GeneratePress interface.

Laten we beginnen met het thema zelf. GeneratePress is een eenvoudig, lichtgewicht en gratis WordPress thema met lovende kritieken en een prachtige lay-out voor landingspagina’s, blogs, zakelijke websites en verkooppagina’s. Het is moeilijk om een markt te bedenken waar je het GeneratePress thema niet zou kunnen gebruiken omdat het zo modern en strak is. Onnodig te zeggen dat als je uitgekeken bent op onhandige, trage thema’s, het de moeite waard is om GeneratePress eens te bekijken. De meeste bewerkingen worden gedaan via de WordPress live editor wanneer je werkt met het gratis thema, maar je krijgt toegang tot alle modules (add-ons) inclusief Sections, wanneer je kiest voor de premium versie van het thema.

Zonder Sections biedt GeneratePress een waanzinnig snelle manier om een mooie website te bouwen. Maar zodra je de module Sections toevoegt, opent dit vele deuren voor het ontwerp. In het kort, met de module kun je een sectie toevoegen en vervolgens inhoud toevoegen aan die sectie, zoals media, tekst, kopteksten, kleuren en achtergrondkleuren. Zo zou je een lijst van uw productkenmerken kunnen ontwerpen met vette tekst, afbeeldingen en links.

Zoals we al zeiden, draait het bij de combinatie van GeneratePress en Sections allemaal om snelheid. Zodra je al je secties hebt aangemaakt, kun je ze verplaatsen met de sleep-en neerzet interface. De secties worden op elkaar gestapeld, dus de meeste beweging gebeurt op een verticale basis.

Dit is waarom u deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • GeneratePress biedt de mogelijkheid om binnen enkele minuten een professionele website te maken en te beheren.
 • Er is een gratis thema dat wonderen verricht, maar je hebt de optie om rond de €40 te betalen voor het premium thema met meer dan 14 modules (inclusief Sections).
 • De Sections module voegt de zo gewenste drag and drop functionaliteit toe, zodat je alleen maar je stukjes inhoud hoeft te verplaatsen om ze te organiseren.
 • Je kunt de premium versie van GeneratePress op een onbeperkt aantal sites plaatsen. Met andere woorden, een ontwikkelaar of agentschap zou slechts €40 hoeven te betalen om een thema te hebben voor alle klanten.
 • Je krijgt een aantal andere geweldige modules voor zaken als kleuren, WooCommerce, typografie, menu’s, paginakopteksten, blogs, achtergronden, spatiëring, en hooks.
 • U krijgt zorgvuldig en goed ontwikkelde prestatie-optimalisaties, zoals dynamische CSS caching, een standaard optie van een systeem font stack (geen lettertype bestanden), geen jQuery, en kleinere Font Awesome benodigdheden.

3. Beaver Builder

De live frontend editing is waar Beaver Builder zijn spieren spant, omdat je niet steeds op de Preview knop hoeft te klikken of hoeft te gokken bij het maken van aanpassingen. Het is een mobiel-vriendelijke bouwer, en de WooCommerce ondersteuning is handig voor die online winkels die er zijn. Je kunt rijen en modules opslaan en hergebruiken voor later gebruik, terwijl je ook shortcodes en widgets kunt gebruiken wanneer plugins van derden niet integreren met Beaver Builder.

Samen met herbruikbare sjablonen, een open API, en een import / export functie, is het moeilijk om een WordPress pagina bouwer te vinden die zo veel functies heeft als Beaver Builder.

Hier is waarom u deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • De live, frontend bewerking werkt in real-time, dus er is geen giswerk, en je hoeft niet te wachten tot de wijzigingen worden weergegeven op uw scherm.
 • De paginabouwer werkt goed samen met WooCommerce.
 • Sommige van de premium plannen komen met een Beaver Builder thema, dat een eenvoudig, maar krachtig ontwerp heeft, en een aantal prachtige presets voor het maken van tientallen verschillende stijlen met de klik van een knop.
 • Je krijgt tientallen drag and drop modules met inbegrip van (maar niet beperkt tot) foto’s, tekst editors, scheidingstekens, accordeons, oproepen tot actie, aantal tellers, inschrijvingsformulieren, en prijstabellen.
 • Het Agency Plan biedt white-labeling, netwerkbrede instellingen en een doe-het-zelf webpublicatieplatform voor de ultieme omgeving om je klanten te bedienen. Al jouw lay-outs kunnen worden opgeslagen en elders op je website worden hergebruikt. Je zou zelfs kunnen proberen sommige van deze lay-outs over te dragen naar andere websites.

4. Divi

Divi heeft een naam voor zichzelf gemaakt sinds het van de indrukwekkende ontwikkelaars over bij Elegant Themes komt. Zoals met alle producten van Elegant Themes, moet u lid worden om alle plugins, thema’s en andere coole functies die Elegant Themes te bieden heeft te ontgrendelen. Het is een hub voor ontwikkelaars en bureaus die een bibliotheek vol met WordPress plugins en WordPress thema’s nodig hebben. Dat gezegd hebbende, een lidmaatschap begint bij slechts 89 dollar per jaar, dus het is moeilijk om er tegenin te gaan.

Wat betreft de Divi Builder, dit is een juweeltje dat een eindeloos aantal lay-out mogelijkheden biedt. U kunt het gebruiken op elk thema dat u wilt door gebruik te maken van de 46 inhoudsmodules. Een paar van de modules zijn bijvoorbeeld:

 • Accordion
 • Audio player
 • Bar counter
 • Comments
 • Divider
 • Email opt-in
 • Portfolio
 • Slider
 • Testimonial

Divi Builder staat meerdere kolommen toe, maar sommige van de meer intrigerende ontwerpen op de website van Elegant themes tonen langwerpige inhoud voor blogs en landingspagina’s. In feite stelt Elegant Themes dat Divi perfect is voor het vertellen van een verleidelijk verhaal met een verticale weergave van beeldmateriaal en interactieve elementen.

De eenvoudige configuratieopties zorgen ervoor dat je niets van codering hoeft te weten. Je kan echter jouw eigen aangepaste CSS toevoegen als je iets niet in Divi kunt vinden of als je een volledig uniek element wilt opnemen. Net als veel van de WordPress paginabouwers op deze lijst, heeft Divi ook een functie voor het dupliceren en kopiëren van elk element met een enkele klik. Je kan zelfs een bepaalde module op de backend verbergen of vergrendelen als u deze voor later wilt bewaren of anderen ervan wilt weerhouden deze te bewerken.

Dit is waarom je deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • Met 46 content modules, heeft Divi een van de grootste bibliotheken van website elementen om uit te kiezen.
 • Je krijgt zelfs een aantal prachtige sjablonen om de bal aan het rollen te brengen.
 • Onderdelen dupliceren, uitschakelen en vergrendelen.
 • Divi biedt een unieke “collapse” functie voor het consolideren van uw weergave en het opruimen van het gebied voor een minder rommelige ontwerp ervaring.
 • Divi biedt ook onbeperkte redos en und undos. Je kunt dus teruggaan naar een revisie die ver in het verleden is gemaakt en nog steeds terugspringen naar die revisie.

5. WP Page Builder

WP Page Builder, de gratis WordPress page builder kwam op de markt op 1 augustus 2018, en het heeft al naam gemaakt voor zichzelf. De functies die door deze page builder worden geboden zijn er niet voor niets. Er wordt gezegd dat het Themeum team jaren heeft geïnvesteerd in R&D om het perfecte product te leveren.

Het strakke en eenvoudige ontwerp van deze page builder zal je helpen het sneller te begrijpen, zelfs als je nog nooit een page builder hebt gebruikt. De werkbalk is zeer eenvoudig te begrijpen waardoor het gebruik van rijen en kolommen nog eenvoudiger wordt. De add-ons zijn gemaakt om een specifieke set van taken uit te voeren en zijn in staat om ze uit te voeren met perfectie. Met de bibliotheeksectie kan je op elk moment van je werk een rij bestaande uit een set invoegtoepassingen opslaan. Met deze functie kan je jouw werk hergebruiken, waardoor je veel tijd bespaart.

De voorontworpen blokken en lay-outs van WP Page Builder zijn behoorlijk handige elementen. Door gebruik te maken van de eenvoudige drag and drop functie kun je met één klik een enkele pagina maken. Deze blokken zijn zeer rijk aan inhoud en bieden een geweldig ontwerp. De lay-out packs zijn een geweldig hulpmiddel om in enkele seconden een kant-en-klare pagina te maken. De packs bevatten één of meerdere pagina’s waardoor het mogelijk is om slechts één pagina uit een bundel te gebruiken.

Hier is waarom u deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • De page builder richt zich op frontend editing om de gebruiker een geweldige visual van hun werk te geven. Het is het perfecte product voor degenen die graag real-time live bewerken.
 • De eenvoudige drag and drop functionaliteit van deze page builder laat je de add-ons, blokken, lay-outs gebruiken om ze te verplaatsen en te beheren op elke pagina.
 • Je kan elk bestaand element uitschakelen of verbergen om het later op te ruimen en u kunt ze opslaan voor later gebruik.
 • Je hebt toegang tot een handvol vooraf ontworpen blokken en lay-out packs, die je in staat stellen sneller te werken zonder je zorgen te hoeven maken over een nieuw ontwerpconcept.
 • Alle add-ons zijn gratis. Wanneer je de pro functies van een page builder wilt gebruiken zonder een dubbeltje te verliezen dan is WP Page Builder de juiste voor jou.
 • Het gebruik van WP Page Builder vereist geen codering vaardigheden, maar als je een meer geavanceerd ontwerp wilt toepassen kun je gebruik maken van de custom CSS optie.

6. Page Builder by SiteOrigin

Zoals we hierboven hebben besproken, wordt Page Builder van SiteOrigin gratis weggegeven zonder de noodzaak om te upgraden voor ondersteuning of updates. Je kunt echter upgraden naar de premium versie als je extra add-ons wilt, zoals de SiteOrigin Custom Post Type Builder, die kan helpen je site verder te verbeteren.

Dit is waarom u deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • Als je geïnteresseerd bent in een vlotte WordPress pagina bouwer zonder het prijskaartje. Deze bevat gratis een grote collectie widgets.
 • Je vindt het niet erg om je eigen problemen met klantenondersteuning op te lossen in de forums of documentatie.
 • Je wilt een backend en frontend live page builder.
 • De SiteOrigin Page Builder biedt een slanke, eenvoudige werkbalk die gemakkelijk te begrijpen is. Je kunt de belangrijkste elementen toevoegen zoals rijen en widgets.
 • SiteOrigin integreert perfect met zijn eigen widgets en andere widgets van derden die je misschien gewend bent op je site te hebben.

7. Visual Composer

Visual Composer heeft een sterk team achter zich! Het is ontwikkeld door de makers van WPBakery, een van de meest populaire page builders verkocht op CodeCanyon. Naast het feit dat het gemakkelijk te gebruiken is, zit het ook vol met functies waar gemiddelde en gevorderde webontwikkelaars van zullen genieten.

Je krijgt bijvoorbeeld meer dan 50 premium inhoudselementen en 100 voorgedefinieerde lay-outs. De meer dan 40 rasterontwerpsjablonen geven je een goede start, en je kunt niet fout gaan met de meer dan 200 exclusieve add-ons van derden. Visual Composer biedt zowel frontend als backend visuele editors. De frontend-oplossing toont u realtime resultaten terwijl u uw website aanpast, terwijl de backend-editor meer een op rasters gebaseerde interface is met modules die je kan slepen en neerzetten.

Zoals je inmiddels wel zult hebben begrepen, is er geen codering nodig wanneer je met de Visual Composer plugin werkt. In feite hebben de ontwikkelaars een zogenaamde “tree view” toegevoegd, die je bouwer in een gelaagde interface verandert, vergelijkbaar met Photoshop of Sketch Layers.

Als er een moment komt dat je er niet in slaagt een design element er goed uit te laten zien, of als je creatief wilt zijn en een deel van je site compleet uniek wilt maken, kun je gebruik maken van de aangepaste CSS of aangepaste Javascript secties. Dit kan globaal of lokaal gedaan worden voor wanneer je een bepaalde stijl aan uw gehele website wilt toevoegen.

Dit is waarom u deze WordPress pagina bouwer zou kunnen overwegen:

 • Gebruik een eenvoudige sleep-en neerzet editor om jouw lay-out en elementen over de pagina te verplaatsen en te beheren.
 • Het afzonderlijk kopen kost je slechts €59.
 • Je krijgt technisch gezien een 3-1 editor, met de backend, live frontend editor, en de boomweergave.
 • Met Visual Composer kun je elementen verbergen en opslaan voor later, waardoor je je ontwerpruimte opschoont en je herinnert aan de module.
 • De WordPress page builder vereist geen kennis van code, maar degenen die ervaren genoeg zijn hebben volledige controle over de aangepaste CSS en Javascript gebieden.

8. Brizy

Brizy is misschien een van de nieuwste page builder plugins op de markt, maar het is ontwikkeld door het team van ThemeFuse, die al vele jaren WordPress thema’s maken. Dit maakt hen doorgewinterde veteranen in de thema en WordPress ruimte en hebben geleerd wat gebruikers nodig hebben en willen. Ze richten zich op het zo gemakkelijk mogelijk maken van het ontwerpen van pagina’s voor jouw website.

Er is een gratis versie en een pro versie van Brizy. De voorverkoop versie (aangeboden voor een beperkte tijd) begint een hoger prijspunt van €231. Dit lijkt misschien een fors bedrag, maar in tegenstelling tot de meeste andere premium page builders, dit is niet een abonnement. Je betaalt één keer en je krijgt levenslang alle functies en updates die ze uitbrengen en je kunt het gebruiken op een onbeperkt aantal sites!

Brizy heeft alles wat u nodig heeft om te beginnen met ontwerpen zonder enige kennis van code te hebben. Alles is een enkele klik of slepen weg.

Hier is waarom u deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • Unieke licenties voor de pre-sale versie. Betaal een keer en krijg levenslange updates en de mogelijkheid om te gebruiken op al jouw WordPress sites.
 • Een van de beter ontworpen UI’s die we hebben gezien in een pagina bouwer plugin.
 • Meer dan 150 kant-en-klare blokken klaar om te slepen in uw pagina.
 • Heeft een geweldige auto-saving functie die betekent dat je nooit verliest je werk.
 • Heeft een Facebook-groep om te chatten met andere collega Brizy gebruikers voor extra ondersteuning en ideeën.

9. Live Composer

Live Composer is een andere gratis, open-source WordPress page builder, dus je kunt naar de site navigeren en de plugin downloaden door je email adres en naam in te typen. Het biedt een frontend drag and drop interface, dus je hoeft niets te weten over codering. De editor maakt een responsive design en het wordt geleverd met meer dan 40 content modules voor snelle en eenvoudige ontwikkeling.

Live Composer heeft twee thema’s waarmee je aan de slag kunt met jouw ontwerp, en het biedt een specifieke WooCommerce-integratie die je kunt kopen voor €69. Dit levert volledige aanpassing voor alles, van productpagina’s tot winkelwagenpagina’s.

Het enige deel dat je zou moeten betalen voor is als je nodig hebt dat WooCommerce ondersteuning of een van de vele extensies. De extensies worden verkocht in een pakket voor 49 euro.

Voor de rest is de Live Composer plugin een basis, maar intuïtieve, bouwer voor alle vaardigheidsniveaus. Ik zou graag een meer uitgebreide lijst van modules zien bij de gratis versie, maar je kunt gebruik maken van de extensies indien nodig.

Dit is waarom je deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • Je hoeft geen geld te betalen voor de page builder.
 • U kunt ervoor kiezen om te betalen voor een volledige drag and drop WooCommerce editor.
 • Het bedrijf verkoopt ook premium extensies voor zaken als Google Maps, video embedding, galerij afbeeldingen, en animaties.

10. Oxygen

De Oxygen app is een beetje anders dan de gemiddelde WordPress paginabouwer, omdat het werkt via een aparte sandbox module, die nog steeds verbonden is met WordPres, maar het is eigenlijk wat wij zouden beschouwen als apart. Een aspect dat echt leuk vind aan Oxygen is dat het de meeste tabbladen en werkbalken weglaat die je normaal bij WordPress ziet en zich alleen richt op de paginabouwer opties zoals knoppen om containers, paragrafen en tekstblokken te maken.

Oxygen heeft een vaste prijs van €99. Dit is inclusief een 30 dagen geld-terug garantie en levenslange updates voor een onbeperkt aantal websites. Je hoeft dus niet jaarlijks een bedrag te betalen voor eenvoudige ondersteuning en updates.

Het doel van Oxygen is om binnen enkele minuten sites te maken, en met de voorgebouwde componenten kan je snel jouw eigen ontwerpen maken. Er zijn ook HTML-elementen voor als je jouw site op een meer traditionele manier wilt bouwen. Oxygen heeft een import/export functie om snel ontwerpen van de ene site naar de andere te verplaatsen. Bovendien kun je Oxygen gebruiken naast andere page builders zoals Visual Composer, Beaver Builder, en Elementor. Dit is een sterk voordeel als je in elke WordPress page builder bepaalde functies vindt die je bevallen.

Voor ons lijkt de interface van Oxygen op die van Photoshop. Het is makkelijk te begrijpen als je eenmaal wat oefening hebt gehad, en het heeft een overweldigende hoeveelheid gereedschappen als je leert hoe je ze moet gebruiken. Wij zouden het echter nogal intimiderend vinden voor een nieuwe gebruiker. Dat gezegd hebbende, meer ervaren ontwikkelaars zouden het nuttig moeten vinden, vooral met de ondersteuning voor Javascript, HTML, PHP, en CSS.

Hier is waarom u deze WordPress paginabouwer zou kunnen overwegen:

 • Oxygen biedt volledige coderingsmogelijkheden (met Java, HTML, PHP, en CSS,) samen met een solide visuele frontend builder.
 • Je kan Oxygen combineren met andere page builders zoals Elementor, voor het geval je van beide functies houdt.
 • Deze WordPress page builder biedt je een leven lang updates en ondersteuning, en je kunt het gebruiken op zoveel client sites als je wilt.
Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 34

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!