Top 10 FTP Clients (Windows, Mac, and Linux)

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 16 min

In dit artikel zullen we je helpen de beste FTP Client te kunnen downloaden. Dit is de top 10 beste FTP clients die er op dit moment zijn. Sommige van de beste FTP clients zijn zeer gelijkaardig in termen van features en hun interfaces. Sommige zijn drastisch verschillend. We moedigen je aan om te beginnen met te kijken welke FTP clients ondersteund worden op jouw Operating Systeem.

1. FileZilla

Een van de meest populaire namen in het FTP spel is Filezilla. Niet alleen is FileZilla gratis en gemakkelijk te downloaden, maar het duurt ook niet lang om de innerlijke werking van het hele systeem te begrijpen. Hoewel FileZilla een redelijk verouderde interface heeft, zijn alle gebruikers in staat om naar hun website bestanden te linken en deze te plaatsen naast wat er op een computer wordt opgeslagen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

De meerderheid van FileZilla-gebruikers heeft Windows-machines, maar je kunt ook software downloaden voor alle besturingssystemen, inclusief oudere versies zoals Windows 7.

De FileZilla-interface biedt een hoofdvenster (waar u het grootste deel van jouw tijd zult doorbrengen), een sitemanager en een filtergebied voor bestandsnamen. Je kunt naar bepaalde elementen in de bestanden zoeken en instellingen configureren door tussen de tabbladen in het hoofdmenu te schakelen. Zoals gezegd, wordt het meeste werk gedaan in het hoofdvenster, waar je een zij-aan-zij weergave ziet met de lokale site bestanden aan de linkerkant en de externe site aan de rechterkant.

Met een eenvoudige login met uw host, gebruikersnaam en wachtwoord kan je bestanden toevoegen aan een wachtrij voor overdracht en zelfs jouw bestanden slepen van de ene kant naar de andere kant. Status rapporten worden getoond in verschillende gebieden, en het geeft meestal vrij snel een foutmelding om je te laten weten of je iets verkeerd deed.

Wat FileZilla tot een geweldige optie maakt:

 • FileZilla is een volledig gratis open source software.
 • Het heeft verschillende opties voor verschillende besturingssystemen en verschillende versies. FileZilla is een van de weinige FTP clients waarbij het echt niet uitmaakt welk type machine je hebt.
 • De FileZilla gemeenschap is actief en bloeiend, wat betekent dat updates gebruikelijk zijn en je kunt communiceren met gebruikers en ontwikkelaars
 • De ondersteuningsdocumentatie is overvloedig, met een volledige sectie voor ontwikkelingshulp, FAQ’s, een ondersteuningspagina, en een forum.
 • De zij-aan-zij weergave op het hoofdscherm zorgt voor een gemakkelijke interpretatie van waar jouw bestanden worden verplaatst en wat de status is van een overdracht.
 • De FTP client ondersteunt een groot aantal protocollen zoals SFTP, FTPS, en FTP.
 • De client is beschikbaar in vele talen voor gebruik over de hele wereld.
 • De zoekfunctie voor bestanden op afstand zorgt ervoor dat je nooit meer handmatig hoeft te zoeken.
 • Je kunt bestanden op afstand bewerken, zodat u niet altijd op jouw hostaccount hoeft in te loggen.
 • Bladwijzers zijn voorzien om jouw plaats te bewaren en te onthouden waar bestanden zich bevinden.
 • Je kunt grote bestanden overzetten. Meestal ondersteunt het bestanden groter dan 4GB, wat beter is dan sommige van de concurrentie.
 • De module voor het vergelijken van mappen wordt nog nuttiger met behulp van drag-and-drop tools.

Is deze FTP-client geschikt voor jou?
FileZilla is een van de beste all-around FTP clients op de markt. Het kan even duren om aan de interface te wennen, maar het ondersteunt alle besturingssystemen en veel van de oudere versies. Het zal zeker meer gebruikt worden door mensen met Windows, maar de optie voor Mac en Linux gebruikers is er. Daarnaast bevalt FileZilla ons voor degenen die de vergelijking met slepen en neerzetten naast elkaar willen hebben.

2. Cyberduck (Windows and Mac)

Cyberduck biedt geen ondersteuning voor Linux, maar Mac- en Windows-gebruikers vinden het vrij eenvoudig in gebruik en snel voor het overzetten van bestanden van en naar lokale en externe locaties. Je kunt de FTP-client downloaden van de Cyberduck-website of je kunt het downloaden via de Microsoft en Mac App Stores.

Dit is gratis, open source software, maar je kunt je ontdoen van donatie prompts en zelfs een registratiesleutel ontvangen als je meer dan €10 wilt doneren aan de ontwikkelaars.

De Cyberduck interface is moderner in vergelijking met andere FTP Clients (FileZilla inbegrepen) en het koppelt jouw website aan externe opslaglocaties zoals Google Drive en Dropbox.

Een van de voordelen van Cyberduck is de “cryptomator,” die een extra kant van encryptie toevoegt tijdens jouw overdrachten voor extra veiligheid. Daarnaast vinden wij het prettig dat Cyberduck u aan de cloud koppelt en je de mogelijkheid biedt om bestanden te delen met behulp van een snelle web-URL.

Wat Cyberduck tot een geweldige optie maakt:

 • Cyberduck draait als een open source project zonder enige kosten.
 • U kunt de client downloaden voor zowel Windows- als Mac-machines.
 • U kunt verbinding maken via meerdere protocollen, zoals FTP en SFTP.
 • Cyberduck bevat ook overdrachtsondersteuning voor enkele van de populairste cloudopslagplatforms van derden, zoals Microsoft Azure, Google Drive en Dropbox.
 • De Cryptomator-functie zorgt ervoor dat al uw bestanden en overdrachten versleuteld en veilig zijn, door een extra laag toe te voegen door elk bestand afzonderlijk te versleutelen. Er zijn ook geen achterdeurtjes aangezien u zich niet hoeft te registreren of een account hoeft aan te maken.
 • U kunt een externe bestandseditor gebruiken om wijzigingen in al uw documenten aan te brengen.
 • Het delen van bestanden is eenvoudig met behulp van een URL-generator.
 • De bladwijzertool heeft functies voor het bijhouden van geschiedenis, importen, bestanden en meer.
 • U kunt gemakkelijk bladeren door gebruik te maken van de snelle zoekfunctie of de algemene schets voor grote mapstructuren te bekijken.
 • Alles kan worden overgezet via Cyberduck. Dit wordt gedaan met behulp van een drag and drop module. U kunt ook synchroniseren en kopiëren en plakken.
 • Cyberduck wordt geleverd met verschillende integraties zoals de Keychain wachtwoordbeschermer en het Bonjour auto-discovery platform.
 • Is deze FTP-client geschikt voor u?
 • U kunt Cyberduck niet gebruiken als u Linux gebruikt. Windows- en Mac-gebruikers waarderen echter de moderne, schone interface die Cyberduck te bieden heeft.

Is deze FTP-client geschikt voor jou?
Je kunt Cyberduck niet gebruiken als u Linux gebruikt. Windows- en Mac-gebruikers waarderen echter de moderne, schone interface die Cyberduck te bieden heeft.

Bovendien is het geweldig voor gebruikers die willen synchroniseren met alternatieve cloud-diensten van derden, zoals Google Drive of Dropbox. Echt, als je meer geïnteresseerd bent in het linken naar cloud opslag, dan is dit de juiste FTP client voor jou (en mijn persoonlijke voorkeur).

3. ForkLift (Mac)

ForkLift is een client voor bestandsbeheer en -overdracht die alleen voor Mac is bedoeld, met twee vensters voor het vergelijken van meerdere bestandslocaties en het heen en weer verplaatsen ervan. Externe verbindingen zijn beschikbaar voor zaken als Amazon S3 en Google Drive. En niet te vergeten, je hebt de mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere servers tegelijk, waardoor je meer veelzijdigheid hebt als je meer dan één overdracht te voltooien hebt.

ForkLift heeft een gratis proefversie, maar de kernsoftware vereist een betaling van €29,95 voor een enkele licentie. De gezinslicentie kan worden gebruikt op drie computers voor €49,95, terwijl de licentie voor kleine bedrijven kan worden gebruikt op maximaal vijf Macs, allemaal voor de prijs van €99,95. ForkLift biedt ook onderwijskortingen voor leraren en studenten.

De hoofdbestandsbeheerder koppelt jouw externe servers aan de lokale omgeving, met behulp van een drag-and-drop systeem met mooie visuals zodat je kunt zien welke bestanden worden beheerd. Bovendien kun je met de vergelijking naast elkaar alles in één venster zien en van bestand naar bestand gaan. Het is een frisse interface die goed zou moeten passen bij de gestroomlijndheid die Mac-gebruikers gewend zijn.

Wat ForkList tot een geweldige optie maakt:

 • Hoewel ForkLift niet gratis is, heeft het een aantal redelijke levenslange prijzen en kortingen voor studenten en docenten.
 • De interface met twee vensters splitst de locaties van jouw bestanden in twee afzonderlijke vensters, zodat je de bestanden van het ene gebied naar het andere kunt slepen.
 • Je kunt al jouw favorieten synchroniseren tussen computers met het gebruik van Dropbox.
 • Met ForkLift kun je Dropbox-bestanden kopiëren met een rechtermuisklik en ze onmiddellijk in de ForkLift-bestanden plaatsen.
 • Er zijn verschillende externe verbindingen beschikbaar, waaronder WebDAV, Amazon S3 en Google Drive.
 • ForkLift ondersteunt overdrachten met SFTP en FTP.
 • De overdrachtsmodule bevat een voorbeeldpaneel voor het inspecteren van belangrijke details van alle bestanden. Je kunt bijvoorbeeld een audiobestand afspelen of een afbeelding bekijken.
 • Met de multi-hernoemfunctie kun je een grote groep bestanden selecteren en ze allemaal tegelijk hernoemen.
 • Je kan jouw interface in een “donkere modus” zetten om jouw ogen niet te vermoeien tijdens het werken.
 • ForkLift heeft opties om jouw voorkeurseditor in te stellen. Dit betekent dat alle bestandsbewerkingen buiten ForkLift worden gedaan, maar dan gesynchroniseerd met de software.

Is deze FTP Client geschikt voor jou?
ForkLift werkt alleen voor Mac gebruikers, dus Windows en Linux mensen kunnen beter kijken naar een van de andere FTP clients. Wat betreft het kiezen van ForkLift op basis van functies, overweeg het als u toegang wilt tot vele externe verbindingen, waaronder Google Drive, SMB, en NFS. Dit is ook een premium software, dus als je niet wilt betalen voor een FTP client dan moet u naar iets anders uitkijken.

4.Transmit (Mac)

Als je een Mac-gebruiker bent die op zoek is naar iets anders dan ForkLift, dan heeft Transmit een aantal unieke functies die het op zichzelf laten opvallen. Aan de oppervlakte biedt Transmit een prachtige interface voor het beheren van jouw bestanden en ze te koppelen aan meerdere servers tegelijk. Je kunt alles uploaden, beheren en downloaden vanaf één plek, terwijl je ook verbinding kunt maken met favorieten als Box, Google Drive en Backblaze.

Zoals met veel van de Mac FTP clients, heeft Transmit een gratis testversie. De hoofdsoftware wordt echter verkocht voor een prijs van €45. Dit is slechts voor één licentie, maar je krijgt korting naarmate je meer licenties koopt. Bijvoorbeeld, 10 exemplaren van Transmit kosten €43 per exemplaar. Het is geen grote korting, maar een goede zaak voor bedrijven die de extra exemplaren nodig hebben.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van Transmit is dat het een aanzienlijke snelheidsboost heeft vergeleken met andere FTP clients. Het biedt ook een side-by-side module, visuals van uw bestanden, en uitstekende snelkoppelingen voor het vinden van uw bestanden in een mum van tijd. Over het algemeen lijkt de Transmit FTP client uit te blinken met zijn cloud ondersteuning en bestands zoek tools.

Wat maakt Transmit een geweldige optie:

 • Transmit heeft geen gratis versie, maar de prijzen zijn redelijk, en je krijgt korting voor hoe meer licenties je koopt.
 • Het biedt een prachtige interface die overeenkomt met wat de meeste Mac-gebruikers gewend zijn.
 • Het behandelt de basis zoals FTP, WebDAV, en SFTP. Maar je krijgt ook server integraties met diensten als Rackspace, Dropbox, en Backblaze.
 • Transmit heeft een drag and drop systeem voor het uploaden en synchroniseren van bestanden in enkele seconden.
 • Je kunt bestanden op meerdere servers tegelijk beheren.
 • Transmit heeft een “Panic Sync” tool die jouw gegevens veilig vergrendelt op een aparte locatie, voor het geval er iets misgaat met je externe server of computer.
 • Het is een van de snelste clients op de markt, met slim zoeken in complexe mappen en snelle multithreading.
 • Bestandsinformatie bekijken in de zijbalk.
 • Batchbewerking van veel van jouw bestanden door de bestanden te selecteren die je wilt bewerken en de tekst te kiezen waarin je ze wilt wijzigen.
 • Je kunt de naam van een bestand selecteren met een “sleutel,” en direct naar die locatie worden gebracht.
 • Transmit ondersteunt extra grote Amazon S3 bestandsoverdrachten.

Is deze FTP-client geschikt voor u?
Je zou Transmit alleen moeten overwegen als je een Mac gebruiker bent. Buiten dat, raden we aan om Transmit en Forklift te vergelijken om te zien welke de remote servers heeft die je nodig heeft. Anders dan dat, Transmit is voor degenen die willen een schone interface met een snelle upload en transfer snelheden. De snelkoppelingen zijn ook geweldig voor het verbeteren van jouw workflow.

5. WinSCP (Windows)

WinSCP werkt, zoals de naam doet vermoeden, alleen op Windows computers. Het is een gratis bestandsbeheerder en FTP-client die uw externe en lokale omgevingen met elkaar verbindt. Het open source project heeft vanaf dit artikel meer dan 124 miljoen downloads en zijn populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. De gebruikersinterface lijkt enigszins op die van FileZilla, met een module met twee deelvensters voor het overzetten van bestanden.

Je kunt ook jouw hoofdpagina aanpassen met meerdere tabbladen, verschillende commando’s en sessies. Meerdere sessies zijn mogelijk op hetzelfde scherm, zodat u meer werk in één keer kunt doen.

De functies van WinSCP lijken overvloedig en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien kan je op de website van WinSCP allerlei informatie over het product vinden. Enkele van de bronnen zijn uitgebreide documentatie, een gebruikersforum, en opties voor het krijgen van klantenondersteuning.

Wat maakt WinSCP een geweldige optie:

WinSCP is een gratis FTP client.
De documentatie en ondersteuningstools zijn beter dan sommige van de concurrentie.
De client maakt overdrachten mogelijk met WebDAV, S3, SFTP, SCP, FTPS, en FTP.
De grafische gebruikersinterface maakt uw werk meer visueel en gemakkelijk te begrijpen.
U kunt de teksteditor van uw keuze integreren.
Taken en scripts kunnen worden geautomatiseerd door regels op te stellen.
De client vertaalt in verschillende talen voor ondersteuning in vele landen.
Alle bestanden worden versleuteld wanneer ze via WinSCP worden verzonden.
Je kunt administratieve beperkingen instellen als je van plan bent de client voor je bedrijf te gebruiken of als je niet wilt dat sommige mensen toegang krijgen tot bepaalde bestanden of functies.
U kunt de gebruikersinterface aanpassen aan de eisen die u stelt.
WinSCP is altijd verbonden met uw huidige workspaces. WinSCP herstelt een volledige werkruimte als u iets verliest.

Is deze FTP-client geschikt voor jou?
WinSCP is geen optie voor Mac of Linux gebruikers. Het is zinvol voor diegenen die een strikt Windows-gebaseerde FTP client willen. Wij vinden het vooral prettig vanwege de eenvoud van de interface. Als je alleen de basisbehoeften wilt, lijkt WinSCP een goede optie voor jou.

6. WS_FTP® Professional

WS_FTP Professional heeft meer dan 40 miljoen gebruikers. Een van de redenen hiervoor is dat WS_FTP extreme niveaus van encryptie, eenvoudige aanpassing, en geavanceerde admin tools biedt. Beginnend met de beveiliging, WS_FTP beschermt alle bestanden op alle punten van het overdracht proces. Dit omvat zowel voor als na de bestandsoverdracht. Meerdere vormen van encryptie worden gebruikt om er zeker van te zijn dat al jouw bestanden beschermd zijn binnen WS FTP.

Deze vorm van beveiliging maakt WS_FTP een premium FTP client. Daarom moet je de €49.95 per licentie betalen voor een enkele gebruiker. Je kunt profiteren van community en email ondersteuning als je upgrade naar de professionele optie, vanaf €89.95.

Naast de encryptie heeft WS_FTP nog enkele andere manieren om jouw bestanden veilig te houden. Ten eerste wordt van elk bestand een backup gemaakt op basis van een schema. Je kunt sommige van deze backups ook comprimeren om ze op andere machines of USB drives op te slaan. Het synchroniseren wordt ook automatisch gedaan, dus je kunt die bestanden naar externe servers sturen en je geen zorgen maken dat ze ergens anders verloren gaan.

Wat maakt WS_FTP een Geweldige Optie:

 • WS FTP is een premium FTP client voor Windows met solide prijzen.
 • Het belangrijkste voordeel is de superieure beveiliging. Dit omvat bestandsencryptie, handtekeningsleutels, backups, FIPS 140-2 gevalideerde cryptografie, en meer.
 • Alle overdrachten komen gegarandeerd in de juiste mappen terecht.
 • Je kunt jouw bestanden synchroniseren met een breed scala aan servers en apparaten.
 • Comprimeer jouw bestanden direct vanuit het WS_FTP venster.
 • Je kunt email notificaties instellen die naar jou, of andere belanghebbenden in jouw organisatie sturen wanneer een transfer heeft plaatsgevonden.
 • Je kunt premium klanten ondersteuning krijgen, niet alleen een community forum of een email naar een ontwikkelaar die er een tijdje over kan doen om te antwoorden.

Is deze FTP Client geschikt voor jou?
Veiligheid is de naam van het spel voor WS FTP. De FIPS 140-2 gevalideerde cryptografie en de geïntegreerde bestandsencryptie komen samen voor de ultieme bescherming van alle belangrijke bestanden. Koppel dit aan de back-ups en synchronisaties en je zou geen problemen moeten hebben om jouw bestanden veilig te stellen. Daarom vinden wij WS FTP het meest geschikt voor Windows gebruikers die de beste beveiliging willen.

7. Commander One PRO (Mac)

Commander One heeft een gratis versie die je van harte welkom heet om te downloaden. We richten ons echter meer op de eersteklas Commander One PRO FTP-client om een paar redenen. Ten eerste is de functieset veel beter wanneer u naar de Pro-versie upgrade. Ten tweede, de persoonlijke licentie voor Pro is slechts €29.99. Daarna kan je de teamversie voor €99,99 (vijf licenties) of het bedrijfsplan (50 licenties) voor €149,99 krijgen.

Commander One PRO ondersteunt overdrachten met FTP, SFTP en FTPS. Het is een betrouwbare en vrij snelle client voor het snel overbrengen, uploaden en verplaatsen van items van server naar server. Meerdere verbindingen zijn mogelijk, en het browsen met tabbladen zal jouw workflow zeker efficiënter maken.

De ontwikkelaars hebben ook een nieuwe release genaamd Commander One PRO 2. Deze introduceert veel cloud synchronisatie mogelijkheden zoals Backblaze B2, Box Cloud, en Amazon S3. Al deze servers zijn gekoppeld met behulp van een prachtige verbindingsmanager. Daarom heb je altijd toegang tot jouw verbindingen op één plek, zelfs als u vijf of tien verbindingen tegelijk hebt lopen.

Wat Commander One PRO tot een geweldige optie maakt:

 • Commander One heeft een gratis versie voor licht werk. Het biedt ook een zeer betaalbare premiumversie vol met unieke functies.
 • Commander One PRO biedt ondersteuning voor talloze talen, zoals Pools, Spaans en Frans.
 • Je kunt kiezen uit een groot aantal kleurenthema’s.
 • De client helpt bij het comprimeren van jouw bestanden. Sommige van de compressieversies omvatten ZIP-, RAR- en TGZ-bestanden.
 • Je kunt koppelen met een Android-apparaat voor bestandsbeheer op uw smartphone of tablet.
 • Koppelen is ook mogelijk met alle iOS-apparaten.
 • Commander One PRO biedt een bestandsviewer waarmee je kunt zien welke media-items zich daadwerkelijk in jouw bestanden bevinden. Dit kan ook handig zijn voor het analyseren van metadata.
 • Je kunt sneltoetsen toewijzen om jouw workflow te verbeteren en het proces van het vinden van bepaalde bestanden te versnellen.
 • De encryptieservice beschermt jouw bestanden tijdens alle overdrachten. Dit gebeurt tussen lokale, cloud en remote servers.
 • De FTP client heeft een grote lijst van verbindingen om van te profiteren, inclusief Amazon S3, Dropbox, en OneDrive.

Is deze FTP-client geschikt voor jou?
Windows- en Linux-gebruikers kunnen Commander One PRO helemaal overslaan. Als je een Mac-gebruiker bent met behoefte aan meerdere verbindingen en een zeer aanpasbare interface, dan is Commander One PRO misschien iets voor jou. Het heeft ook geweldige ondersteuning voor compressiebestanden.

8. Core FTP LE (Windows)

Core FTP LE was niet altijd gratis, maar nu heb je de optie om ofwel te betalen voor de Pro versie of voor de LE versie. Naar onze mening zou Core FTP LE prima moeten werken voor de meerderheid van de gebruikers, met zijn basis interface, dual-panel layout, en opvallende gelijkenis met die van FileZilla. Het belangrijkste verschil is dat Core FTP LE enkel zijn ontwikkeling wijdt aan de Windows software, zodat je het misschien meer gericht vindt op dat type van ervaring.

Dit gezegd zijnde, biedt de bestandsbeheerder modules voor overdrachten en slepen, samen met een statussectie om te begrijpen of en wanneer uw bestand van een lokale site naar een remote site zal gaan. Het merendeel van uw taken wordt uitgevoerd in hetzelfde venster, zodat u kunt zoeken naar bestanden in een lange hiërarchie en een bladwijzer kunt maken voor de items die voor u het belangrijkst zijn.

Zoals gezegd, de belangrijkste functies die je nodig hebt van Core FTP LE zijn gratis. U kunt echter upgraden naar de Pro versie voor €24.95. Wat de website betreft, kun je veel ondersteuningsbronnen vinden voor je eigen onderzoek of om met andere communityleden te spreken.

U hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een e-mail naar de ontwikkelaar te sturen, of je kunt dezelfde vraag op de forums plaatsen en van andere gebruikers horen. Enkele andere tabbladen op de website zijn een FAQ, feature lijst, en documentatie.

Wat maakt Core FTP LE een Geweldige Optie:

 • Het is gelijkaardig aan FileZilla, met een paar unieke eigenschappen die je daar niet kunt vinden.
 • De Core FTP LE hoofdclient is volledig gratis en klaar voor je om te downloaden.
 • Er is een Pro versie als je enkele tools wilt zoals bestandssynchronisatie, encryptie, en aangepaste scherminstellingen.
 • De gratis versie biedt ondersteuning voor beveiligde FTPS, TLS, SSL, en SFTP.
 • De modus Z-compressie verbetert je overdrachtssnelheden en helpt bij het versnellen van jouw werkproces.
 • Je kunt alle bestandselementen naar andere mappen slepen en neerzetten.
 • Core FTP LE biedt een unieke functie die alle transfers automatisch herstelt in geval van een mislukking.
 • Bestandsmaskering en bestandspermissies zijn mogelijk vanaf het beheerdersniveau.
 • Je kunt jouw eigen bureaubladsnelkoppelingen creëren.
 • Core FTP LE staat voor de overdracht van meerdere bestanden naar meerdere sites in een keer.

Is deze FTP Client geschikt voor jou?
Je kunt Core FTP LE alleen gebruiken met een Windows machine. Wij vinden dat Core FTP LE een goed alternatief is voor FileZilla. Misschien hou je niet van sommige snelkoppelingen of de algemene interface van FileZilla. In dat geval, probeer deze uit om te zien of het enige verlichting biedt. De overdrachten zijn snel en veilig, dus je moet in staat zijn om een oplossing te vinden tussen deze twee.

9. CuteFTP (Windows)

CuteFTP is eigendom van een bedrijf genaamd Globalscape. Het is alleen beschikbaar voor gebruik op Windows platforms, en het vereist een betaling van €59.99 per jaar. De meeste jaren komen de ontwikkelaars met een nieuwe versie. In dat geval kun je upgraden voor een bedrag van €29,99. CuteFTP heeft ook een jaar onderhoud en ondersteuning voor een extra €30.

De basis achter CuteFTP is het aanbieden van een FTP client met een eenvoudig te gebruiken interface, veel automatisering, en toonaangevende beveiliging. De beveiliging is zeker gedekt, met het gebruik van zaken als wachtwoord authenticatie, krachtige encryptie, en een wachtwoord manager.

Wat geweldig is aan een premium FTP bestandsbeheerder is dat je een overvloed aan online bronnen en daadwerkelijke, menselijke klantenondersteuning krijgt. Globalscape biedt een volledige ondersteuningskennisbank, een online helpbestand en een gebruikershandleiding.

Je kunt contact opnemen met het klantenserviceteam via telefoon of een chatbox. Kortom, soms veroorzaakt een FTP transfer grote problemen voor uw organisatie. Dan is het fijn om met een echt persoon te spreken. Dat is wanneer het betalen van een kleine vergoeding voor een FTP-client loont.

Wat maakt CuteFTP een geweldige optie:

 • Het bedrijf biedt een prachtige FTP-client met volledige ondersteuning via telefoon en e-mail. Dit wordt geleverd aan u voor een zeer lage prijs.
 • Je kunt veilig een back-up en synchronisatie van jouw site bestanden vanuit het hoofdvenster.
 • CuteFTP heeft een wachtwoord manager voor het loggen van alle wachtwoorden die je besluit te maken.
 • Verzend transfers met FTP/S, HTTP/S, en SFTP.
 • Er is een wachtwoord authenticatie protocol om nog meer veiligheid aan het systeem te geven.
 • Jouw overdrachten kunnen handmatig worden voltooid of op een automatisch schema worden ingesteld.
 • Alle transfers worden gemonitord, zodat je weet wanneer er iets vreemds gebeurt.
 • Je kunt audiobestanden beheren via CuteFTP en zelfs podcast RSS-feeds aanmaken.
 • Met de drag and drop interface kun je bestanden heen en weer verplaatsen tussen mappen en servers.
 • CuteFTP heeft opties voor het maken van scripts waarmee u in de toekomst tijd kunt besparen.
 • Maak verbinding met al uw sites met behulp van een stap-voor-stap wizard in de software.

Is deze FTP Client geschikt voor jou?
Als je een Windows computer gebruikt, is CuteFTP misschien iets voor jou. Het is een van de weinige premium Windows FTP clients, dus je krijgt toegang tot ongelooflijke klantenondersteuning en een aantal ongewone functies die je niet kunt vinden in FileZilla of andere open source projecten. Dus, wij genieten van de CuteFTP client als je superieure automatisering, beveiliging, en klantenondersteuning op een Windows machine wenst.

10. Free FTP (Windows)

Free FTP heeft zowel gratis als betaalde versies voor jou om uit te testen en eventueel te upgraden als dat is wat je nodig hebt in termen van functies. De premium versie is genoteerd aan €39 en het heeft wel een gratis trial als je liever het een keer te proberen in plaats van vast te houden aan de gratis versie. Op dit moment wordt Free FTP ondersteund op Windows 10, 8, 7, en Vista.

De premium software heet eigenlijk Direct FTP, maar het is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars en verbetert gewoon wat wordt aangeboden in het gratis alternatief.

Beginnend met die premium functies, als je wilt betalen voor Direct FTP, krijg je toegang tot standaard bestandsoverdracht en bewerkingstools. Het neemt de interface een stap verder door het verstrekken van een complete web design toolset voor snelle bewerkingen en organisatie van bestanden. Alles kan worden bewerkt direct op jouw server, en alle uploads zijn betrouwbaar en snel om de hoogste prestaties te garanderen. Over het algemeen voegt de premium versie (Direct FTP) kleine beetjes toe, zoals een veiligere bestandsoverdracht, aanpasbare syntax highlighting, en bestandsrechten voor mappen.

Veel mensen zullen niet eens overwegen te betalen voor een FTP, dus laten we overgaan tot de eigenlijke Gratis FTP software. Deze specifieke tool is gespecialiseerd in super eenvoudige en snelle uploads naar uw servers. Slepen en neerzetten is voorzien, samen met verschillende andere tools die geweldig zijn voor beginners en gevorderde gebruikers. De status van alle bestandsoverdrachten is geordend in een mooie lijst om precies te zien wat er is overgedragen en wat er bezig is met uploaden.

Bladwijzers zijn eenvoudig en intuïtief, en het bestandsbeheer gebeurt allemaal binnen het programma voor taken zoals het toevoegen, starten en verplaatsen van bestanden. De back-up tools zijn ook leuk, zodat u een ZIP-map van uw website bestanden op te slaan met de klik van een knop.

Wat maakt Free FTP een geweldige optie:

 • Free FTP heeft zowel een gratis en betaalde versie.
 • Veilige bestandsoverdrachten zijn beschikbaar via SFTP, SSH, FTPS, HTTP, en TLS.
 • Bestandspermissies zijn beschikbaar om jouw werk te beschermen en ervoor te zorgen dat de juiste gebruikers kunnen zien en manipuleren wat ze nodig hebben.
 • Free FTP bevat een eenvoudige drag en drop editor met een zij-aan-zij vergelijking om alle mappen in jouw remote en locale servers te zien.
 • De snelle archiveringsfuncties zorgen ervoor dat je in staat bent om een back-up te maken van alle bestanden en mappen zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over het verlies van iets.
 • De volledige versie biedt een oplossing voor het aanvullen van codes, waarbij zaken als HTML-tags en -attributen worden voorgesteld en voor je worden ingevuld, zodat je jouw vingers minder hoeft te belasten.
 • Alle browse- en overdrachtsacties worden bijgehouden in een geschiedenismodule. Dit betekent dat je altijd terug kunt gaan in de tijd om een bestand op te zoeken als je bent vergeten waar je het hebt neergezet.
 • Een statusbalk wordt getoond aan de onderkant van de FTP client zodat je weet wanneer bestanden worden overgezet of wanneer er een fout is opgetreden.
 • Free FTP biedt eigenlijk ondersteuning voor een paar meer variaties van FTP dan andere concurrenten. Zo krijg je ondersteuning voor TSL, HTTPS, SFTP, SSH, en FTPS.
 • De interface is eenvoudig en effectief voor alle gebruikers, vooral gezien hoe gemakkelijk het is om bladwijzers te taggen en de voortgang van jouw bestanden te bekijken in het hoofdvenster.

Is deze FTP Client geschikt voor jou?
Free FTP zou goed moeten werken voor diegenen die een schone, eenvoudige werkruimte willen. Je krijgt de basis zonder de extra’s die meestal niet nodig zijn voor de gemiddelde gebruiker. Bovendien kun je code completering functies en ondersteuning voor HTTPS en TSL krijgen als je geen probleem heeft te betalen voor de premium versie.

Dit was de top 10 beste FTP Clients. Wij hopen dat je uit deze top 10 jou persoonlijke FTP Client heb kunnen downloaden. De FTP Clients die in dit rijtje staan zijn aanbevolen om te downloaden.

Heb je meer hulp nodig?
Heb je vragen omtrent dit artikel of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 48

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!