Hoe optimaliseer je WordPress voor betere prestaties?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 1 min

WordPress biedt je een eenvoudige en snelle manier om jouw website op te zetten en te beheren. Soms kan jpuw WordPress website traag werken, maar ongeacht de grootte en snelheid van jouw website dien je deze te optimaliseren om zo efficiënt mogelijk te werken. Hier zijn enkele tips over hoe je jouw WordPress website kunt optimaliseren.

Hoe meet je de snelheid van je website?

Google PageSpeed is een uitstekende manier om de prestaties van uw WordPress site te meten en duidelijke, specifieke feedback te krijgen over hoe je verbeteringen kunt aanbrengen.

Caching

Caching is de makkelijkste en snelste manier om resultaten te krijgen. Plugins zoals W3 Total Cache of WP Super Cache kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en zullen je WordPress berichten en pagina’s cachen als statische bestanden. Deze statische bestanden worden dan geserveerd aan gebruikers, waardoor de verwerkingsbelasting op de server vermindert. Dit kan de prestaties honderden keren verbeteren voor vrij statische pagina’s. 

Plugins

Te veel overbodige of verouderde plugins is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van een trage site.

  • Het deactiveren en verwijderen van overbodige plugins zal de prestaties van jouw site vaak aanzienlijk verbeteren
  • Gebruik alleen plugins die up-to-date zijn. Je kan zien met welke versie van WordPress een plugin compatibel is wanneer je deze gaat installeren.

Thema’s

Nadat je alle overbodige plugins hebt gedeactiveerd en verwijderd en ervoor hebt gezorgd dat je alleen up-to-date plugins gebruikt, is het volgende waar je naar moet kijken het thema dat je gebruikt en de inhoud van jouw site.

Thema’s
Hetzelfde als bij plugins: verwijder inactieve thema’s en gebruik alleen thema’s die regelmatig worden bijgewerkt door de thema-auteur

Afbeeldingen
Voeg geen onnodige afbeeldingen toe
Zorg ervoor dat alle afbeeldingsbestanden geoptimaliseerd zijn. Plugins zoals WP Smush.it kan hierbij helpen.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 15

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!