Is het belangrijk om WordPress te updaten?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 2 min

WordPress is open source content management systeem met een enorme community van bijdragers / ontwikkelaars die er continue naar streven om WordPress te verbeteren. Deze ontwikkeling is belangrijk om WordPress snel en veilig te houden, maar het zorgt ook voor veel updates gedurende het jaar. Net als elk andere  software is het updaten ervan niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk om een goed werkende, goed presterende website te garanderen. Onderstaand de belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om WordPress bij te werken.

Veiligheid

Beveiliging is de belangrijkste reden waarom u uw WordPress-site up-to-date moet houden; updates bevatten vaak beveiligingsverbeteringen (oplossingen tegen kwetsbaarheden in het CMS) om te voorkomen dat sites worden misbruikt. Omdat WordPress open source is, werkt de gemeenschap van ontwikkelaars en beveiligingsexperts constant aan het testen van het CMS en worden deze kwetsbaarheden gerapporteerd. Als u de nieuwste versie van WordPress niet bijwerkt, kan uw site een gemakkelijk doelwit worden voor hackers waarbij misbruik wordt gemaakt van deze kwetsbaarheden. Hierbij kunt u denken aan spam dat vanuit uw website wordt verstuurd tot aan redirecten naar casino/gok websites.

Bug Fixes

Hoewel elke grote release van WordPress een testproces doormaakt, glippen soms kleinere bugs er doorheen. Dit kan uw website al dan niet beïnvloeden, maar het is altijd een goed idee om WordPress bij te werken om eventuele problemen welke hierdoor veroorzaakt worden te verminderen.

Snelheid

Web-standaarden/technologieën veranderen voortdurend en WordPress-ontwikkelaars zijn altijd op zoek naar manieren om WordPress sneller en efficiënter te laten werken. Door uw WordPress-site up-to-date te houden, biedt u niet alleen een betere gebruikerservaring, maar verbetert u ook de positie van uw site in de zoekmachines.

Nieuwe features

Elke grote release van WordPress bevat nieuwe functies die zijn aangepast om de gebruikerservaring te verbeteren. Verbeteringen die zijn doorgevoerd omvatten bijvoorbeeld de mogelijkheid om eenvoudig insluitingen in tekst- en video-widgets op te nemen. De volledige lijst van alle versies kun je hier terugvinden: https://codex.wordpress.org/Current_events

Door WordPress bij te werken, verbetert u dus niet alleen de veiligheid maar ook de mogelijkheid tot nieuwe features.

Zelf WordPress updaten?

Als klant bij WP Provider kunt u ervoor kiezen om de updates door ons te laten uitvoeren. Wilt u dit niet dan kan u ervoor kiezen om de updates zelf te doen. Wij raden aan om de updates wekelijks te controleren en door te voeren om zo optimaal gebruik te kunnen maken van uw website. Voordat u grote updates zelf doorvoert raden wij aan om eerst altijd een backup te maken. Mocht er iets niet goed gaan bij het updaten van uw website dan kunt u eenvoudig terug naar de vorige versie.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 92

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!