Permalinks

Gemiddelde leestijd: 1 min

Permalink is een afkorting van “permanente link”. Permalinks zijn permanente URL-structuren die worden gebruikt om de inhoud van jouw website (pagina’s, berichten, producten, enz.) te helpen organiseren, zodat deze efficiënt kan worden genavigeerd, gedeeld, en waarnaar kan worden verwezen door gebruikers en bots. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over wat permalinks zijn, hoe je een permalink kan maken en of ze SEO vriendelijk zijn.

Voor WooCommerce werken permalinks anders. Permalink instellingen voor WooCommerce kunnen worden gevonden bij WordPress > Instellingen > Permalinks.

Vanaf hier kun je de URL structuur voor jouw winkel en product pagina’s configureren.

Voor de beste praktijk, permalink structuren moeten trefwoorden bevatten met betrekking tot de inhoud die zij helpen categoriseren.

Taxonomie permalinks

Er zijn drie instellingen bij WordPress > Instellingen > Permalinks > Optioneel die de basis van uw categorieën, termen, en attributen op WooCommerce regelen:

  • Productcategorie basis – De standaard productcategorie basis is product-categorie. Een voorbeeld zou zijn jouwdomein.nl/product-categorie/categorie-naam.
  • Product tag basis – De standaard product tag basis is product-tag. Een voorbeeld zou zijn jouwdomein.nl/product-tag/tag-naam.
  • Product attribuut basis – De standaard product attribuut basis zal optioneel een aangepaste basis gebruiken voor /attribuut-naam/attribuut/. Een voorbeeld zonder iets in te stellen zou zijn yourdomain.com/size/medium of jouwdomein.com/color/blue. Als je een aangepaste basis instelt, zou een voorbeeld uwdomein.nl/attribuut/maat/medium zijn waar attribuut wordt aangewezen voor de basis.

Product permalinks

Er zijn vier instellingen onder WordPress > Instellingen > Permalinks > Product Permalinks om uit te kiezen als jouw permalink basis voor producten:

  • Standaard – Als je geen mooie permalinks gebruikt, is Standaard de enige beschikbare optie en worden URL’s op basis van ID’s gebruikt. Een voorbeeld zou zijn jouwdomein.nl/?product=111. Als je mooie permalinks gebruikt, zal de product basis jouwdomein.nl/product/product-naam zijn.
  • Winkel basis – De winkel basis zal de winkel pagina naam gebruiken. Een voorbeeld zou zijn jouwdomein.nl/shop/product-naam.
  • Winkel basis met categorie – De winkel basis met categorie zal eerst de naam van de winkelpagina gebruiken en dan de naam van de product categorie toevoegen. Een voorbeeld zou zijn uwdomein.nl/shop/product-categorie-naam/product-naam.
  • Aangepaste basis – De aangepaste basis zal je toestaan om aangepaste tekst vóór de productnaam in te stellen. Een voorbeeld zou zijn: jouwdomein.com/custom-text/product-name.

Opmerking: De aangepaste basisinstelling van het product mag NIET conflicteren met de Taxonomie permalink instellingen. Als je de productbasis bijvoorbeeld instelt op shop, moet je de productcategoriebasis NIET ook instellen op shop, omdat dit niet uniek zal zijn en een conflict zal veroorzaken. WordPress heeft iets unieks nodig zodat het onderscheid kan maken tussen categorieën en producten.

Heb je meer hulp nodig?
Heb je vragen omtrent dit artikel of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 30

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!