Hoe verander ik van hosting?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 1 min

Normaliter vereist het verhuizen van uw website technische kennis zoals het backuppen van uw huidige website inclusief database en het migreren van uw mailboxen door middel van ImapSync. Gelukkig is het veranderen van hosting naar WP Provider erg eenvoudig. Onderstaand leggen wij in enkele stappen uit hoe dit in zijn werking gaat en welke gegevens hiervoor nodig zijn.

Welke gegevens zijn benodigd?

  • Login tot het controlpanel van de huidige hostingpartij
  • Verhuiscode van het domeinnaam (ook wel EPP / authorisatiecode genoemd)

Om de WordPress website te verhuizen hebben wij de login gegevens nodig van de huidige (oude) hostingpartij. Bijna elke hostingpartij heeft de mogelijkheid om online in het account in te loggen. Indien u nog niet beschikt over deze login gegevens dan kunnen wij u begeleiden om deze aan te vragen.

  • Tijdelijke login tot de mailaccounts

Indien u gebruik maakt van e-mail via uw oude provider raden wij aan om ons tijdelijk toegang te geven tot de mailboxen om de migratie te kunnen uitvoeren. Na de migratie kunt u uw wachtwoorden in het account wijzigen.

Inplannen van de verhuizing

Zodra wij de login gegevens hebben ontvangen plannen wij gezamenlijk een dag en tijdstip in voor de verhuizing. Na de verhuizing ontvangt u van ons de nieuwe logingegevens tot uw controlpanel. Wij helpen u na de verhuizing ook bij het instellen van uw e-mail account zodat u daar verder niet aan hoeft te denken.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 87

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!