Wat is LiteSpeed?

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 2 min

LiteSpeed Web Server

LiteSpeed Web Server is de toonaangevende webserver met hoge prestaties en schaalbaarheid van LiteSpeed-technologieën. Het kan worden gebruikt om een bestaande Apache-server te vervangen zonder andere programma’s of details van het besturingssysteem te wijzigen. Het beste van alles is dat het kan worden geïntegreerd zonder iets te breken. Zo kan LiteSpeed Web Server snel een groot knelpunt in uw bestaande webhostingplatform vervangen.

Met zijn uitgebreide reeks functies en gebruiksvriendelijke webconsole kan LiteSpeed Web Server u helpen de uitdagingen van het implementeren van een effectieve webhostinginfrastructuur te overwinnen.

LiteSpeed Web Server Editions

LiteSpeed webserver is beschikbaar in drie edities. Deze edities zijn hieronder opgesomd:

OpenLiteSpeed Edition – Deze editie wordt over het algemeen gebruikt voor grote websites met veel verkeer. Deze editie is echter niet compatibel met een hostingcontrolepaneel. Het is een open source-editie en gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik.

Standard Edition – Deze editie wordt over het algemeen gebruikt voor kleine websites met weinig verkeer en is ook compatibel met hostingcontrolepanelen zoals WHM / cPanel & DirectAdmin. Deze editie is ook gratis en kan worden gebruikt voor persoonlijke of commerciële doeleinden.

Enterprise Edition – Deze editie wordt veel gebruikt voor grote, drukbezochte websites en is compatibel met meerdere hostingcontrolepanelen. De enterprise-editie wordt veel gebruikt door toonaangevende webhostingorganisaties om hun waardevolle klanten een uitstekende webhostingervaring te bieden. Enterprise-editie heeft het hoogste stabiliteitsniveau en wordt ondersteund door cPanel. Het integreert ook met het DirectAdmin-configuratiescherm.

LiteSpeed Web Server-functies

LiteSpeed Web Server biedt superieure prestaties in termen van zowel ruwe snelheid als schaalbaarheid. LiteSpeed is sneller dan Apache bij het aanbieden van PHP-inhoud. Het is een ideaal hostingplatform voor het bedienen van op WordPress, Joomla en Drupal gebaseerde websites, omdat het de prestaties en beveiliging van PHP gemakkelijk verhoogt.

Apache-compatibiliteit

LiteSpeed Web Server is compatibel met de veelgebruikte Apache-webserver en zijn functies zoals mod_rewrite, .htaccess en mod_security. LiteSpeed Web Server kan zelfs de Apache-configuratiebestanden laden, waardoor het kan werken als een directe vervanging voor Apache. Het is ook compatibel met de toonaangevende besturingspanelen voor hosting, zoals cPanel, Plesk en DirectAdmin.

Performance & Scalability

LiteSpeed Web Server verhoogt de prestaties en schaalbaarheid van webhostingplatforms door zijn unieke gebeurtenisgestuurde architectuur. Het kan duizenden clients tegelijk bedienen met een minimaal gebruik van serverbronnen zoals geheugen en CPU. De uniek ontwikkelde en geoptimaliseerde code van LiteSpeed Web Server verhoogt de PHP-prestaties en bedient statische websites sneller dan Apache. Het kan plotselinge pieken in het verkeer opvangen en helpt om DDOS-aanvallen te voorkomen zonder DDOS-beperkende hardware.

Veiligheid

LitSpeed Web Server is compatibel met de functie mod_security van Apache en heeft ingebouwde anti-DDoS-mogelijkheden. Met aanpasbare functies zoals IP-verbindingen en bandbreedtebeperking, worden IP’s die te veel verbindingen of verzoeken maken of om te veel bandbreedte vragen, geblokkeerd, waardoor aanvallers worden tegengehouden voordat ze uw server overschrijden.

Kostenefficiënt

Overschakelen naar LiteSpeed van Apache is een gemakkelijke taak en zeer kosteneffectief in termen van ondersteuningskosten. De licentiekosten van LiteSpeed zijn vrij laag in vergelijking met eventuele hardware-upgrades die nodig zijn om een server met Apache te optimaliseren. Bovendien helpen de unieke functies van LiteSpeed de ondersteuningskosten te verlagen door een geoptimaliseerd, veilig en stabiel hostingplatform te bieden. Dit geeft op zijn beurt ondersteunende technici en beheerders gemoedsrust in plaats van te maken met een overbelaste server.

Tot slot

Met zijn mix van beschikbare functies en het gemak waarmee het in uw bestaande framework kan worden geïmplementeerd, is LiteSpeed Web Server een ideale oplossing voor hostingproviders die op zoek zijn naar een alternatief voor Apache. Door een goedkope, zeer stabiele webhostingoplossing te bieden, kan LiteSpeed de perfecte oplossing zijn voor uw hostingbehoeften.

Mocht u meer informatie willen neem dan contact met ons op!

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 21

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!