Uploaden naar je website.

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 4 min

Dit artikel gaat over het uploaden via FTP, Directadmin’s file en SSH. Je kan tijdens het uploaden gebruik maken van een of meerderen van deze opties.

Directory structuur.

Bij elke root van uw account bevinden zich deze mappen:

• /backups
  • /domains
  • /imap
  • /Maildir
  • /public_html
/backups

De map /backups bevat alle back-ups die via het confirguratiescherm zijn gemaakt.
U heeft pas een map /backups als u een backup maakt in het configuratiescherm.

/domeinen

De map /domeinen bevat alle bestanden die betrekking hebben op uw hostingaccount (s). Elk domein dat op uw account wordt gehost, heeft zijn eigen directory (/domains/uwdomein.com).
Binnen deze map zijn:

/ logs
/ private_html
/ public_html
/ public_ftp
/ stats

(maandelijkse logboeken worden hier opgeslagen – de map wordt een maand nadat uw account is gemaakt, gemaakt) (bestanden voor uw algemene gecodeerde website)
(bestanden voor uw algemene website)
(bestanden voor uw FTP-site)
(bestanden gemaakt door Webalizer voor statistische doeleinden – wijzig / verwijder deze map niet)

/imap

Elke IMAP-map (in ieder geval voor inkomende berichten) heeft submappen. De nieuwe submap bevat alle nieuw binnengekomen berichten die nog niet zijn bekeken door een e-mailclient (maakt niet uit: offline of online). Natuurlijk moet u ze lezen via de e-mailclient (POP3 of IMAP), anders worden ze niet als gelezen gemarkeerd. Ze worden ook niet als gelezen gemarkeerd als u ze in SSH of FTP leest.

/maildir

/Maildir is de opslag van het e-mailbox van het systeem. Het heeft niets te maken met virtuele e-mailboxen. In de meeste gevallen bevat de box fouten en meldingen van het systeem.

/public_html

De /public_html directory in de root van uw account is eigenlijk een link naar /domains/yourdomain.com/public_html. Als u meer dan één domein op uw account heeft gehost, zal deze link u doorverwijzen naar de public_html directory van het laatste domein dat op uw account is aangemaakt.

Home (index.html) bestand

Het standaardbestand voor elke webdirectory is index.html. Dat betekent dat wanneer bezoekers toegang krijgen tot http://www.uwdomein.com, de server ze eigenlijk naar http://www.uwdomein.com/index.html stuurt. Dit werkt voor elke openbaar toegankelijke directory op uw systeem, inclusief subdomeinen.

Denk bij het uploaden van een hoofdwebsite voor elke directory aan om deze index.html te noemen. Gevorderde gebruikers kunnen PHP-bestanden, shtml-bestanden, enz. gebruiken. Als uw website niet in html is gebaseerd, zorg er dan voor dat uw hoofdbestanden de naam index.extension krijgen (bijvoorbeeld index.php, index.shtml).

Uploaden met FTP

Stap 1. Verkrijg FTP-clientsoftware. Voor het uploaden naar de server via FTP is speciale software vereist. De meeste computersystemen worden niet geleverd met FTP-clients, dus u zult er een van internet moeten downloaden. We raden FileZilla ten zeerste aan.

Stap 2. Als u FileZilla gebruikt, Voor het verbinden hebben de FTP-clients de volgende informatie nodig: Gebruikersnaam (dit is de gebruikersnaam van uw configuratiescherm.)
Wachtwoord (dit is uw wachtwoord voor het configuratiescherm.)
Adres (dit is het adres van de server. Gebruik ftp.uwdomein.com)
Port (Gebruik de standaard poort 21)

Stap 3. Open de map public_html en upload uw bestanden.

Eenmaal verbonden, kunt u uw mappen aan de rechterkant zien. U kunt op de gewenste map drukken om de inhoud ervan te zien. Als u meer dan één domein op uw account heeft gehost, moet u eerst de directory / domains invoeren, vervolgens het domein dat u wilt bewerken en vervolgens de directory public_html. Om te uploaden, markeert u de bestanden / mappen op uw computer en sleept u ze naar de juiste map op de externe server. Elke FTP-client werkt anders, dus raadpleeg het helpbestand voor volledige instructies.

Uploaden met DirectAdmin’s File Manager

Bestandsbeheer is een gemakkelijke manier om bestanden over te zetten tussen jouw computer en server zonder dat er extra programma’s nodig zijn.
1. Meld u aan bij het configuratiescherm en klik op het pictogram “Systeeminfo en bestanden”.
2. Selecteer het menu “Bestandsbeheer”.

3. Navigeer naar de map waar u bestanden wilt uploaden.
4. Klik op de knop “Bestand uploaden” onder aan het scherm. maak verbinding met DAconnect met DAconnect met DA
5. Daarna sleep je de gewenste items van jouw computer naar DirectAdmin en drukt u op “Uploaden”.
6. Opmerking: zorg ervoor dat het bovenstaande bestemmingspad correct is. (pad / start in uw homedirectory). verbinden met ftp
Het uploaden van bestanden met DirectAdmin’s Bestandsbeheer is heel eenvoudig en handig. U kunt ook de machtigingen van bestanden wijzigen of zelfs bestanden bewerken vanuit het directe beheerdersconfiguratiescherm.

Uploaden met SSH

Met SSH kunt u inloggen op de server en bestanden rechtstreeks van andere servers downloaden.
Note: sommige hosts kunnen de SSH-functie uitschakelen om veiligheidsredenen.
Note: SSH mag niet worden gebruikt door degenen die niet bekend zijn met een Unix-omgeving.

Maak verbinding met de server met terminal, met behulp van OpenSSH

Open gewoon de terminal (alleen Linux / MacOS) en typ uw gebruikersnaam en servernaam.
Voorbeeld:
ssh gebruiker@uwdomein.com

U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Doe het en druk op enter.
Note: je ziet de lengte van het wachtwoord niet, het is oké, typ het gewoon en druk op enter.
Note: de standaard ssh-serverpoort is 22. Als uw server een aangepaste poort heeft ingesteld, moet u deze specificeren wanneer u verbinding maakt via de ssh-terminal.
Voorbeeld:
ssh -p 2222 user@yourdomain.com
Waar -p staat voor poort en 2222 is het poortnummer van uw server.

Maak verbinding met de server met PuTTy.

Download PuTTy hier.
Voer uw hostnaam en poort in (standaard 22)

connect met ftp Druk op “Openen”. U gaat door naar terminal, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Eenmaal verbonden zullen de onderstaande stappen hetzelfde zijn voor OpenSSH en PuTTy.

Ga naar de map waar u uw bestanden wilt downloaden.
Als u verbinding heeft, verschijnt u in uw homedirectory.
Het kan echter zijn dat u toegang wilt tot uw public_html-map, u kunt dat doen met het cd-commando.
Voorbeeld:
cd /home/user/domains/yourdomain.com/public_html/

Waarbij gebruiker uw gebruikersnaam is en uwdomein.com uw domeinnaam.
Je zou ook toegang kunnen krijgen tot public_html door simpelweg te typen cd domeinen
/ uwdomein.com / public_html / sinds ssh logt u in op uw homedirectory, maar door het volledige path in te typen, krijgt u altijd toegang tot de juiste map.

Bestanden downloaden.
Nu kunt u bestanden downloaden met de opdracht wget. Typ gewoon: wget
U kunt ook downloaden van een FTP-server met wget.
Om dit te doen, typ je gewoon:
wget ftp: // gebruikersnaam:wachtwoord@ftp.uwstoragedomein.com/bestandsnaam.png

Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op!