Sitestatistieken

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 1 min

Dit document bevat informatie over sitestatistieken. Onderwerpen zijn onder meer het controleren van schijfruimte en bandbreedte, toegang tot systeemlogboeken, het bekijken van accountinformatie en het verkrijgen van informatie over bezoekers via Webalizer.

Toegang tot sitestatistieken

Om schijfruimte en bandbreedtegebruik te controleren, logt u in op het configuratiescherm en klikt u vervolgens op het pictogram “Systeeminfo en bestanden”, gevolgd door de link “Siteoverzicht / Statistieken / Logboeken”.

Schijfruimte en bandbreedte controleren

U krijgt twee verschillende metingen van schijfruimte / bandbreedte: De eerste tabel geeft het gebruik per domein weer en de tweede tabel geeft het totale gebruik weer.

Het totale gebruik is over het algemeen hoger dan het domeingebruik, omdat de statistieken voor het totale gebruik factoren bevatten die los staan ​​van uw domein, zoals MySQL-databases en het gebruik van het configuratiescherm. Het is mogelijk om meerdere domeinen op één account te hosten, dus een scheiding tussen domein en totaal gebruik is noodzakelijk.

Toegang tot systeemlogboeken
Back-up gemaakt van Apache-logboeken
Apache-gebruik en foutenlogboeken

Selecteer in het gedeelte “Domeinenstatistieken” het domein waarvan u de logboeken wilt zien en klik op het symbool “+” naast het gedeelte Logboeken aan de rechterkant van het scherm.

Als u op de link klikt, wordt uw gebruikslogboek weergegeven.
U kunt kiezen hoeveel recente regels u wilt zien, of u kunt het volledige logboek bekijken.
U kunt ook het RAW-bestand bekijken door rechts in het scherm op de knop “Raw” te klikken.

Als uw website nieuw is, heeft u hier misschien geen log-informatie, dan ziet u in plaats van het logboek te tonen “Geen gegevens om weer te geven” bericht.
Statistieken bekijk logboek Het bekijken van onbewerkte logboeken is een uitstekende manier om specifieke problemen op te lossen, zoals het installeren en uitvoeren van scripts.
Van beide logboeken (gebruik en fout) wordt maandelijks een back-up gemaakt en gearchiveerd in /home/domain.com/logs.

Accountgegevens bekijken

Het hoofdmenu Statistieken biedt veel informatie. Zoals hierboven vermeld, bieden de eerste twee rijen van de tabel (bandbreedte / schijfruimte) het totale gebruik.
Dat wil zeggen, DirectAdmin gebruikt deze nummers voor quota-doeleinden (en niet de nummers in de Domain Statistics-tabel.
Wanneer uw account het maximale bandbreedtegebruik bereikt, stopt uw ​​site met functioneren tot de eerste dag van de volgende maand.

Wanneer uw account het maximale schijfruimtegebruik bereikt, kunt u niet naar uw site uploaden totdat enkele bestanden zijn verwijderd. account configuratie.
Als u de accountconfiguratie wilt bewerken, drukt u op de knop “Accountconfiguratie bewerken” boven de tabel. U kunt uw naam en e-mailadres wijzigen.
Om wijzigingen op te slaan, drukt u op “Opslaan”.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 13

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!