Home Screen

Gemiddelde leestijd: 2 min

In WooCommerce Home kun je de prestaties van jouw winkel in de gaten houden, nuttige tips en inzichten krijgen om jouw bedrijf te laten groeien, en snel toegang krijgen tot een aantal van de belangrijkste gebieden om jouw winkel te beheren.

Weergave-instellingen

In het gedeelte Activiteitenpaneel van het startscherm in de rechterbovenhoek bevindt zich een paneel waarmee u de lay-out van het startscherm kunt aanpassen, genaamd Beeldscherminstellingen.

Met dit menu kun je het startscherm weergeven in een enkele of twee koloms layout, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Inbox

Het Inbox gebied is gewijd aan informatieve inhoud afkomstig van verschillende bronnen zoals de WooCommerce kern plugin, WooCommerce.com Abonnementen beheer, extensies activiteit, en winkel prestaties. Het geeft ook inzichtelijke inhoud weer die zou kunnen helpen met de dagelijkse taken van het beheren en optimaliseren van een winkel. Je kunt ook toegang krijgen tot de Inbox op andere pagina’s, via het Activiteiten paneel.

In het Inbox-paneel kunnen we contextuele berichten weergeven over extensies die beschikbaar zijn in onze marktplaats en die nuttig kunnen zijn voor jouw bedrijf. Als je deze suggesties niet wilt ontvangen, kun je je afmelden op WooCommerce > Instellingen > Geavanceerd > WooCommerce.com > Marktplaats suggesties

Orders

Het Orders-paneel geeft Orders weer die als “uitvoerbaar” worden beschouwd. Orders die afgehandeld moeten worden, worden standaard getoond. Je kunt op het ordernummer klikken om naar het detailscherm voor die specifieke order te gaan.

Beheer de instellingen voor “bruikbare” orderstatussen bij Analytics > Instellingen.

Statistieken Overzicht

In dit gebied kun je een snel overzicht krijgen van de belangrijkste prestatie-indicatoren van jouw winkel. Elke prestatie-indicator toont een label dat je informeert over de statistiek die wordt gepresenteerd, de waarde van die statistiek voor het geselecteerde datumbereik en een procentuele verandering ten opzichte van de voorgaande periode. Bovenaan dit gebied kun je gemakkelijk schakelen tussen drie voorgedefinieerde datumbereiken: vandaag, week tot datum en maand tot datum. Van hieruit kun je bijbehorende grafieken en gegevens in tabelvorm bekijken voor een diepere analyse.

Met behulp van het aanpassingsmenu in de rechterbovenhoek van het gedeelte kan je de weergave van de volgende standaard prestatie-indicatoren wijzigen:

Naam indicatorBeschrijvingKoppelingen naar (naam rapport > naam grafiek)
Totaal VerkoopBrutoverkoop – Retouren – Coupons + Belastingen + VerzendkostenInkomstenrapport > Totale verkoop
Netto-omzetBrutoverkoop – Retouren – CouponsInkomstenrapport > Netto-omzet
BestellingenHet aantal nieuwe orders geplaatst voor een geselecteerd datumbereikOrders Rapport > Orders
Verkochte artikelenHet discrete aantal verkochte artikelenProducten Rapport > Verkochte Artikelen
Bezoekers*Het aantal bezoekers. Geteld wanneer we een gebruiker/browser zien in een bepaalde periodeJetpack > Site Statistieken
Weegaves*Het aantal bekeken pagina’s. Geteld wanneer een bezoeker een pagina laadt of herlaadt.Jetpack > Site Statistieken

*- de bovengenoemde statistieken worden alleen weergegeven als je Jetpack heeft geïnstalleerd en aangesloten.

Als je een volledig overzicht van uw winkelprestaties wilt hebben, kun je op “Bekijk gedetailleerde statistieken” klikken om het hoofddashboard van Analytics te openen.

Beheer van de winkel

In het gedeelte Winkelbeheer heb je snel toegang tot een aantal van de belangrijkste onderdelen van uw winkel:

  • Markt mijn winkel: ga naar de Marketing pagina
  • Producten toevoegen: ga naar Producten > Nieuw toevoegen
  • Mijn winkel personaliseren: ga naar de pagina Winkel geopend in de editor
  • Verzendinstellingen: ga naar WooCommerce > Instellingen > Verzending
  • Belasting instellingen: toegang WooCommerce > Instellingen > Belasting
  • Betalingsinstellingen: ga naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen
  • Winkel details bewerken: toegang tot WooCommerce > Instellingen > Algemeen
  • Bekijk mijn winkel: bekijk de voorkant van jouw winkel

Winkel Setup Checklist

Als je een gloednieuwe gebruiker bent, tonen we in het beginscherm een lijst met de belangrijkste taken die je moet uitvoeren om je winkel op te starten. Deze taken zijn bedoeld om je door deze stappen te leiden en de winkelinstallatie zo snel en efficiënt mogelijk te voltooien. Als je meer wilt weten over elke taak, bezoek dan onze Setup Wizard documentatie.

Heb je meer hulp nodig?
Heb je vragen omtrent dit artikel of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 23

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!