Geavanceerde Functies: Cronjobs

U bent hier:
Gemiddelde leestijd: 1 min

In dit artikel geven we informatie hoe je een cronjob kan uitmaken, of ook wel genoemd hoe je een taak aan kunt maken door middel van systeemcommando’s.

Cronjobs

Om toegang te krijgen tot het menu “Cronjobs”, meld je aan bij het controlpanel en klik vervolgens op het pictogram “Geavanceerde functies”, gevolgd door de link “Cronjobs”.

Cron jobs zijn systeemcommando’s die ingepland kunnen worden. Als je bijvoorbeeld elke maandagochtend een “hi” waarde aan een tekstbestand wilt toevoegen, kun je dit doen via het menu cron jobs. Waarden die kunnen worden ingesteld zijn minuut, uur, dag, maand, en dag van de week (maandag-zondag; de cijfers 0 of 7 staan voor zondag). Elke waarde kan worden genegeerd door een asterisk (*) in het tekstveld te plaatsen.

In het bovenstaande voorbeeld stellen we het commando echo in om het woord “hi” elke dag om middernacht in hi_per_hour.txt bestand te zetten.

Je kunt ook exacte tijden opgeven door ze van elkaar te scheiden met komma’s (bijv. 1,2,3 is minuut 1, 2 en 3).

Je kunt overspanningen specificeren met een streepje (bijv. 5-7 is minuut 5 tot 7).

Je kunt intervallen opgeven met een sterretje en een schuine streep (forward slash). (b.v.: */2 is elke 2e minuut.)

Je kunt ze combineren om een preciezer schema te maken. (b.v.: 1,5,11-15,30-59/2 (minuten 1, 5, 11 tot 15 en elke 2e minuut tussen 30 en 59).

Vergeet niet op de knop “Create” hieronder te klikken als je klaar bent met het invoeren van uw gegevens.

Als je probeert een php script uit te voeren, denk er dan aan om de php binary uit te voeren, en het php script door te geven. Bijvoorbeeld:

/usr/local/bin/php /home/user/domains/domain.com/public_html/file.php

Heb je meer hulp nodig?
Heb je vragen omtrent dit artikel of over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Heeft dit artikel geholpen?
Dislike 0
Views: 18

Hosting benchmark?

Host je momenteel bij een provider die jou niet (snel) kan helpen wij WordPress gerelateerde vraagstukken of is de performance niet naar wens? stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op!